Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

TTT
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Dla mnie zdjecia z A100 sa jakies takie plastikowe
    Rozczaruję kolegę ale szczerze mówiąc, to nasze CMOS-y dają większą plastikowość i mniejsze szumy na wysokich iso nie nadrabiają, gdyby nie bogactwo systemu... Plastikowe już na pewno są jpegi z firmowego softu w puszkach, więc tylko raw kolego, tylko raw.

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Liczne przepalenia i niedoswietlenia a nie mile dla oka przejscia tonalne jakie maja miejsce w lustrzankach Canona i fuji, o innych firmach nie wiem.
    Żeby obiektywnie ocenić te fotki, trzeba by je zrobić w identycznych warunkach. Te "liczne przepalenia i niedoświetlenia" wynikają raczej z innych warunków oświetleniowych , z innego kąta ustawienia modelki jak i samego aparatu oraz co najważniejsze - błędu fotografa (to wszystko widać aż w oczy kole, dziwne, że nikt tego nie zauważył). Zupełnym kuriozum już jest robienie fotek lustrzanką w jpgach i porywanie się na jakieś testy. Obydwie fotki są delikatnie mówiąc słabe. Widziałem dużo lepsze fotki z przedprodukcyjnych a100 i przy cenie 3200 zł z kitowym obiektywem, amatorowi wcale tak ochoczo jak dotychczas nie poleciłbym 350d.

Przy okazji zakupów w CH natknąłem się na sony roadshow i chyba jako jedyny tutaj pobawiłem się a100 osobiście. Szczerze mówiąc jest to bardzo poważny konkurent wśród tanich lustrzanek. Jeżeli sony wykorzystując doświadczenie KM dalej będzie wypuszczało takie puchy, przy coraz szerszej ofercie szkieł i jeżeli podciągnie i wyjaśni kilka spraw, to trzeba będzie w szybkim tempie zweryfikować opinię o producencie. O samej jakości fot będzie można podyskutować po zrobieniu poważnych testów i porównań z wersji produkcyjnej. Ciekawe co sonyKM wypuści w segmencie semi-pro, bo na razie w tanich lustrach nie ma merytorycznie sprawę biorąc konkurencji, ostatnią niewiadomą jest rzeczywista i rzetelnie porównana jakość fotek. Problemem nadal są obiektywy ale z rozmów na prezentacji wynikało, że będzie kilka ciekawych propozycji.

Cieszę się, że sony weszło otwartymi przez KM drzwiami do gry, bo trzeba przyznać, że po wejściu szeroką ławą w cyfrę, to ostatnio nasz producent, jak i nikon trochę przystopowali.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TTT
    Rozczaruję kolegę ale szczerze mówiąc, to nasze CMOS-y dają większą plastikowość i mniejsze szumy na wysokich iso nie nadrabiają, gdyby nie bogactwo systemu... Plastikowe już na pewno są jpegi z firmowego softu w puszkach, więc tylko raw kolego, tylko raw.
    W takim razie albo ja mam cos nie tak ze wzrokiem albo mam spaczone pojecie plastykowisci, poniewaz po obejrzeniu sampli z A100 odnioslem zupelnie inne wrazenie.

P.S.
    Jotpegow nie tykam

TTT
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    P.S.
    Jotpegow nie tykam
    To się chwali

Mówili mi na tym roadshow, że jeszcze nie ma sampli z wersji produkcyjnej, nie sądzę jednak aby były znaczace różnice, ale aby ocenić alfę trzeba poczekać. Im puszki i system sonego będą lepsze, tym dla nas lepiej, nic nie napędza postępu jak konkurencja. Chciałem po prostu zwrócić uwagę, że CMOS oprócz zalet ma też dość znaczące dla niektórych wady.
    Nieważne czym się foci, ważne aby to sprawiało przyjemność i satysfakcję. Uważam, że źle by się stało, gdyby bagnet A zdechł razem z KM, bo co by pozostało, konkurencja z czasem podzielona pomiędzy canona i nikona w proporcji 70 do 25%? Bez sensu a do sony się przyzwyczaimy, tj nie my ale nie będzie dziwić pucha i szkło soniacza.
    Sony też się chwalił, że matryca w stosunku do d200 jest poprawiona i że to nie ta sama konstrukcja, jestem ciekaw jak to wypadnie w testach, choć tę puszkę trzeba raczej porównywać do swojego segmentu, tj do d50 nikosia i 350d. D50 to w obecnej stuacji to już w ogóle powinni dodawać do zgrzewek piwa aby było czym rzucać w teściową .
    Cały czas jestem ciekaw, co soniacz pokaże w wyższym segmencie i czy na pewno wejdzie w FF, na tym roadshow pytałem i nie odpowiedzieli, bo to niewiadoma ale sam fakt dużej grupy obiektywów kryjących pełną klatkę daje szansę na wejście trzeciego konkurenta do gry w wyższym segmencie, bo samsung/pentax i panasonic(2000$ za puchę z podglądem na lcd )/olek (kilka obiektywów do wyboru) póki co się nie liczą, przynajmniej powyżej tanich luster. Paradoksalnie, im mocniej sony będzie odkrawać tort, tym lepiej dla konkurencji i dla nas też.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Macałem dzisiaj w poznaniu A100, powiem tak: kapitalne body, świetna ergonomia, stylistyka, AS, i ładniejszy od tego z 20D dźwięk migawki , przypomina bardziej szum niż klekot to wrażenia z pierwszego kontaktu, zrobiłem kilka testowych fotek z AS on ( czy tam SSS) 70mm 1/3s nieporuszone, jak ze statywu, ludzie wyszli zamazani a napis stop na który ostrzyłem ostry

To tyle, nie mogę się doczekać macania PółPr lustrzanki Sony.

Wg mnie nie należy nażekać na szumy gdyż AS (SSS) sprawia że nawet wieczorem można stosować ISO 100/200.

Takie pierwsze wrażenia.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Macałem dzisiaj w poznaniu A100
    A ja chciałem dzisiaj pomacać w Radomiu, to mi w FotoJokerze wcisnęli KIT że Sony przesunęło termin i dlatego jeszcze nie mają .

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TTT
    D50 to w obecnej stuacji to już w ogóle powinni dodawać do zgrzewek piwa aby było czym rzucać w teściową
    D50 to w obecnej sytuacji ma taka wziecie że "pracujące pełną parą tajlandzkie fabryki koncernu nie nadążają z zaspokajaniem zapotrzebowania"

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4626
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

tajlandia produkuje 3 modele oraz nowy
    nie tylko D50
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    A ja chciałem dzisiaj pomacać w Radomiu, to mi w FotoJokerze wcisnęli KIT że Sony przesunęło termin i dlatego jeszcze nie mają .
    To nie kit - cala siec FJ otrzymala informacje z centrali SONY, iz premiera przesunieta zostaje o kilka dni.. i sprzet mial sie pojawic na polkach 28 lipca.. a u nas np. nadal go nie ma. Podejzewam ze w tygodniu przybedzie. Juz sie kolejki do ogladania ustawiaja

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    To nie kit - cala siec FJ otrzymala informacje z centrali SONY, iz premiera przesunieta zostaje o kilka dni.. i sprzet mial sie pojawic na polkach 28 lipca.. a u nas np. nadal go nie ma. Podejzewam ze w tygodniu przybedzie. Juz sie kolejki do ogladania ustawiaja
    Dokładnie tak jest. W ich sklepie internetowym można oczywiście kupić Alfę za 3499 PLN ale odebrać po 6 sierpnia!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jak tak dalej pojdzie, to pierwszy do sklepow trafi kolejny trabant Canona
    www albo tez flickr

Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów