Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    A Sony ma być tą kupą?
    ja tego nie powiedzialem.

sa produkty tej firmy, ktore owszem, sa nedznej jakosci, ale mocno zawyzonej ceny, za to o ogromnym marketingu. np. taki F-828.

ale uogolnianie tego na caly reperturar firmy to mocna przesada
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ale to nie wyczerpuje zagadnienia. jest jeszcze wizja rozwoju linii produktow (mam o nia obawy u Sony),

Tylko z jakiego powodu ?? Czyżbyś posiadał pokażny pakiet aukcji i boisz się o spadek ?

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Tylko z jakiego powodu ?? Czyżbyś posiadał pokażny pakiet aukcji i boisz się o spadek ?
    Raczej nie. Pewnie chciałby kupować taniej produkty Canona a bez konkurencji w postaci silnej firmy z dużą kasą i dobrym produktem nie ma na to szans.

Ja was jednak w sporej części nie rozumiem. Zamiast trzymać kciuki za sony żeby im się udało żeby zmusili canona do obniżki cen to wy na nich psioczycie i twierdzicie że to na pewno będzie g… I za 2-3 lata dalej następca 5D będzie kosztował 10 000 zamiast mniej niż 5 000. Rozumiem lubicie drogie zabawki ale ja wole tanie i dobre . Coś mi się wydaje że niektórzy by dostali zawału gdyby się okazało że sony ma lepszy produkt od canona, że ich ukochane 350D/20D/30D to nie jest najlepszy sprzęt w tej klasie. Musicie się pogodzić z prawdą, na papierze a100 kasuje 350D jeszcze przed śniadaniem byłe zrobili oprogramowanie które będzie generować jakość zdjęć na poziomie d200 (wtedy zje go jeszcze przed porannym siku )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Coś mi się wydaje że niektórzy by dostali zawału gdyby się okazało że sony ma lepszy produkt od canona,
    Bo ewidentnie jest. Zastanawiam się nawet czy go nie łyknąć

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie. go... mnie obchodzi Sony bo poki co mam szklarnie do Canona i zmiana na inny system mnie nie interesuje.

dokonania firmy Sony na tym rynku traktuje tak samo jak innych firm - czyli jako ciekawostke zoologiczna z opcja przerodzenia sie na wplyw na firme Canon i inne, ktorych produktami moge potencjalnie byc zainteresowany dla siebie. a czy im sie lepiej lub gorzej wiedzie... tyle wazne, by, jak napisal czeczot, cos z tego wplywalo na Canona (ceny, jakosc produktow).

przy czym ja o martwieniu sie nie pisalem z przyczyn emocjonalnych, tylko z uwagi na niepewnosc co do "poswiecenia" Sony temu rynkowi (Amerykanie maja takie ladne slowo "dedication" - bez trafnego polskiego odpowiednika). jak im sie ktoregos dnia cos odwidzi, to sie skonczy DSLR. jak im sie cos nie bedzie widziec, to R&D oleja i beda robic dziwne rzeczy.

to jest wielka korporacja o ogromnym spektrum oferty i czesto dziwnych powiazaniach miedzy dzialami, i nierzadko wynikajacych stad wyjatkowo kuriozalnych decyzjach wladz. przy tym co Sony moze zdzialac, przycisk "DirectPrint" na nowych puchach Canona to maly pikus

inna taka wielka korporacja, ktora w historii fotografii zaslynela mnostwem decyzji kreatywnych i inteligentnych inaczej to Kodak ktos jeszcze pamieta standard filmu APS, czarno-biale lustrzanki cyfrowe, ...?

z tego co wiem, Sony zdarzaly sie podobne kreatywnosci w innych dziedzinach. wchodzac w ten system balbym sie, ze ktoregos dnia cos takiego stanie sie udzialem systemu Alfa. mam nadzieje ze nie, ale jestem sceptyczny. po prostu

Bo ewidentnie jest. Zastanawiam się nawet czy go nie łyknąć
    jak nie masz szklarni do Canona, albo nie czujesz sie przywiazany, albo po prostu chcesz sobie kupic lepszy aparat...

jakbym od zera dzis kupowal tez bym sie nad Alfa zastanawial. w tej grupie cenowej poki co jest mega-wypasiona pod wzgledem ficzerow...
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

a jaką ma ten wynalazek stopkę do lampy błyskowej ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly

pewnie gorącą

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    taka sama

jak Minolta przy czym prawdopodobnie dzialac beda tylko 2400HS(?), 3600HS i 5600HS

EDIT: stopka Minolty jest odwrotna jak Canon czy Nikon. tzn. po stronie body jest meska, od lampy jest zenska
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A jaki wygodny grip do niego przewidzieli? A gdzie drugie kółko? To są naprawdę ważne żeczy przy używaniu aparatu i żadne mega-ficzery tego nie zastąpią.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    A jaki wygodny grip do niego przewidzieli? A gdzie drugie kółko? To są naprawdę ważne żeczy przy używaniu aparatu i żadne mega-ficzery tego nie zastąpią.
    to jest sprzet na ta sama polke co 350D i D50. te aparaty tez nie maja dwoch kolek, a grip do 350D to przy tym "gabarycie" byl koniecznoscia ze strony Canona
    www albo tez flickr

Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów