Mmsza dobrze, że wylistowałeś sprzęt High-end'owy. Jeśli ktoś zagłębi się w Sony to szybko zobaczy, że większość produkcji jest zlecana wielu firmom i tylko brandowana przez Sony. Oczywiście Sony posiada szereg technologii i patentów ale to nie wystarcza. Sony to firma dla przeciętniaków i masowego rynku. Co do jakości to mam sporo zastrzeżeń, koreański Samsung bije jakością na głowę wielkiego soniacza. Miałem monitor Sony zepsuł się, telewizor Sony z wyższej półki zepsół się a JVC działa 5 lat bez zarzutu. Samsung LCD działa bez zarzutu. Na mojej czarnej liście są dwa producenci: Panasonic i Sony. Nawet jeśli czasem próbuję zmienić zdanie na ich temat, niestety nie udaje mi się to.
Niech sobie Sony robi dSLR... powodzenia.

Cytat Zamieszczone przez fredi
Foto? To wiadomo ze nie, dopiero zaczyna i wypuscil lustrzanke z najnizszego segmentu. Na innych oczywisce ze tak. To nie kwesta tego kto jakie ma zdanie, a tego jaki sprzet jest w uzyciu.

Dobrze, że wypuścili zawsze musi istnieć jakiś poziom, względem któego się pozycjonuje produkty rynkowe. Sony zajmuje należne mu niskie miejsce.

Ja potrzebowalem, kupilem i jestem zadowolony. Dlaczego twoim zdaniem jestem nierozsadny?

Jeśli kupiłeś Sony to znaczy, że zadawalasz się byle czym i mocną przeciętnością. Jeśli potrafisz odsłuchać sprzęt a nie jest to trudne nie wybierzesz Sony. To jakościowo puka w dno kosza do śmieci i to z drugiej strony

Dla marginalnego wyspecjalizowanego producenta, dla kazdego duzego liczy sie klient ktory po prostu przynosi pieniadze, a ten w masie rzadko jest specjalista/entuzjasta.

Zadaj sobie pytanie albo poczytaj fachową literaturę i pogadaj z profesjnalnymi sprzedawcami jak dziś kreuje się produkt i rynek. Ciekawa lektura.

A to jest juz wrozenie z fusow. Niczyje miejsce nie jest zdeterminowane, zwlaszcza gdy mowimy o takich firmach. Jesli tak sztywno postrzegasz te podzialy to znaczy ze ulegasz jakiejs manipulacji. Jakis rodzaj wtornej plemiennosci korporacyjnej. Usilowanie wprowadzenia silnych podzialow aby uproscic sobie rzeczywistosc.

Nie wróżę z fusów i nie ulegam manipulacji, poprostu mam szeroki ogląd rzeczywistości. To co piszę to moja zimna ocena faktów i sugestia co do tego jak może wyglądać przyszłość.
Powodzenia.