Cytat Zamieszczone przez Kubaman
porównanie do 350D uzasadnione i jak pisałem z wcześniej zgadzam się, że tutaj presja na Canona wzrośnie - i dobrze! Do 30D to jednak daleko, więc ogólnie niestety C może sobie IMHO spokojnie czekać.
Jeżeli klasyfikujemy aparaty tak jak producenci tj utrudniona obsługa (mały, brak 2 kółka) najniższa klasa, poprawiona obsługo tj drugie kółko wyższa klasa to faktycznie a100 jest konkurencja dla 350D i d50. Może konkurencja to złe słowo bo te 2 body są „biedne” przy a100 ratuje je tylko magia marki co nawet widać po wypowiedziach co poniektórych tutaj.

Co by nie powiedzieli szumofoby dla mnie ISO1600 tego aparatu jest akceptowalne, ma „ładny” szum, mało kolorowy

Mi chodzi bardziej o podejścia co dostaniemy za 1000$ i tutaj dokładamy 200$ i mamy 30D z jego zaletami albo -100$ i a100 z jego „bajerami” jednak praktycznymi. Za 300$ można kupić lampę i rzadko trzeba będzie korzystać z ISO1600

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
Ale faktycznie - co cieszy - jeśli Sony będzie dalej pracować intensywnie i oprócz reklamowanych szkieł, które miejmy nadzieję okażą się dobre, wypuści coś z półki semi-profi, to może się zrobić bardzo ciekawie. Nic tylko się cieszyć i czekać, miejmy nadzieję nie za długo.
Ja się obawiam tego że nikt nie zrobi aparatu z FF w najbliższym czasie o ile w ogóle. I w tym „segmencie” rynku canon będzie dyktował ceny. Zawsze będzie się mógł tłumaczyć że puszka jest droga bo matryca jest droga. Co jest opowiadaniem bzdur - ta sama matryca w d200 i a100 a różnica w cenie kolosalna. Tak samo jest ze szkłem z IS a bez. Rróżnica 1500 zł (70-200/2,8) a za tyle można kupić cały kompakt z tym samym mechanizmem is.