Strona 11 z 37 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Brzydki korpus. Ciekaewe jak sie go będzie trzymać. Co do minusów KM to system mocowania flasha. Z seria D wspólpracuja tylko flashe dedykowane do cyfry. To jest w sumie minus bo zmuszony jesteś zakupic dodatkowe światełko z dedykacją. W canonie praktycznie wszystko podczepiasz i świeci bez problemu. Dlatego zarzucilem KM na rzecz Canona.Doszły do tego inne jeszcze problemy sprzętowe ale to nie ten wątek
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Kubaman: z tego co wymieniles to interesujace sa spot i samo czyszczenie matrycy, low/high key jako extras.
    Jesli cenowo ma byc 1000€, a w DE 30D mozna kupic za 1200€ ... sorry ale w tym momencie nie ma pytania, bo szkielka zrekompensuja roznice. Co do AntiShake minolty ... mialem i chodzi do d..py, no chyba ze cos zmienili.

Czeczot: pewnie Minolta robila dobre aparaty i ... zredukowala akurat ten dzial Aparaty byly w miare dobre ale cenowo i jakosciowo odstawaly na tyle, ze nikt prawie tego nie kupowal.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Szkla Minolty z serii G byly zawsze znakomite, jesli Sony skorzysta z projektow to??
    "Prawie jak eLka"- no gdyby panowie wiedzieli cokolwiek o szklach nie pisali by taaaakich rzeczy z przekasem. "Prawie" cos tam wiecie, ale "prawie" jak piszecie robi wielka roznice.
    czesc.ch.
    Analog ma "dusze".

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Szkla Minolty z serii G byly zawsze znakomite, jesli Sony skorzysta z projektow to??
    "Prawie jak eLka"- no gdyby panowie wiedzieli cokolwiek o szklach nie pisali by taaaakich rzeczy z przekasem. "Prawie" cos tam wiecie, ale "prawie" jak piszecie robi wielka roznice.
    czesc.ch.
    co by to nie było to i tak będzie "prawie jak L". Przyzwyczaiłem się że biały obiektyw to zawsze L Canona

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    pewnie Minolta robila dobre aparaty i ... zredukowala akurat ten dzial Aparaty byly w miare dobre ale cenowo i jakosciowo odstawaly na tyle, ze nikt prawie tego nie kupowal.
    Faktycznie cenowo odstawały, dslr były …. "droższe" nie wiem czy można tak to określić bo był w nich AS czego nie miała konkurencja i były bardziej ergonomiczne jak dla mnie ale kiedyś przy slr było inaczej Jakościowo? Trzymałeś kiedyś aparat minolty w ręku?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    30D…. ? Grip, drugie kółko nastawcze i używalne ISO 1600 (o ile ktoś z tego korzysta) coś mało argumentów wobec tych które sam wymieniłeś.
    OK, jeśli naprawdę się zakochałeś to ja nie mam nic przeciwko. Ale jednak ja potrzebuję wysokich czułości, i to już od ISO 800 bez jakiś badziewnych odszumiaczy w body, które paprzą fotkę. Potrzebuję zarówno drugiego kółka jak i 5 klatek na sekundę, X-Sync 1/250 sek, histogramu RGB no i przede wszystkim szerokiej gamy sprawdzonych i dobrze działających szkieł. Lampa w sonicaczu jest do pupy.

Sony ma potencjał, ale na razie pokazał jedynie ulotki reklamowe odnośnie szkieł.

AGO, a gdzie ty przeczytałeś, że A-100 będize kosztować 1000EUR :rolleyes:
    800$ to moim zdaniem zupełnie realna cena za tą puszkę pół roku po pojawieniu się na rynku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    OK, jeśli naprawdę się zakochałeś to ja nie mam nic przeciwko. Ale jednak ja potrzebuję wysokich czułości, i to już od ISO 800 bez jakiś badziewnych odszumiaczy w body, które paprzą fotkę. Potrzebuję zarówno drugiego kółka jak i 5 klatek na sekundę, X-Sync 1/250 sek, histogramu RGB no i przede wszystkim szerokiej gamy sprawdzonych i dobrze działających szkieł. Lampa w sonicaczu jest do pupy.

Sony ma potencjał, ale na razie pokazał jedynie ulotki reklamowe odnośnie szkieł.
    A dlaczego uważasz że system błysku minolty ADI z zewnętrzna lampą jest do ****.?
    W 350D nie masz drugiego kółka i 5kl/s (jest 3), X-Sync: 1/200 sec vs 1/600, ISO do 1600 fakt że mniej szumiące. Czyli te parametry są zbliżone a dodatkowo dostajemy to co sam wymieniłeś a jest tego dużo.

Więc jest dużo wyżej niż 350 a w stosunku do 30D dostajemy coś za coś.

Szkła minolty były niezłe i sprawdzone do tego dochodzi optyka zeisa (mam nadzieje że taka prawdziwa) Fakt że wybór mniejszy ale ile osób posiada specjalistyczne szkła canona?

Pamiętajmy że to najprawdopodobniej najniższy model a na papierze wygląda nieźle, lepiej niż konkurencja. Jak Sony utrzyma poziom przy wyższym modelu body to w końcu będzie prawdziwą konkurencją dla Canona
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 09-06-2006 o 14:44

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

porównanie do 350D uzasadnione i jak pisałem z wcześniej zgadzam się, że tutaj presja na Canona wzrośnie - i dobrze! Do 30D to jednak daleko, więc ogólnie niestety C może sobie IMHO spokojnie czekać. Ale faktycznie - co cieszy - jeśli Sony będzie dalej pracować intensywnie i oprócz reklamowanych szkieł, które miejmy nadzieję okażą się dobre, wypuści coś z półki semi-profi, to może się zrobić bardzo ciekawie. Nic tylko się cieszyć i czekać, miejmy nadzieję nie za długo.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Na początku bardzo kibicowałem temu aparatowi ale po oglądnięciu sampli które do tej pory się ukazały w necie to jestem zawiedziony. Zdjęcia na ISO 100 są pozbawione szczegółów :/ wszystkie sample wyglądają jak by były odrobinę nie ostre a potem odszumione i wyostrzone.
    Podobny efekt dają zaawansowane cyfrówki z niewymienną optyką.
    Mam nadzieję że to nie szczyt możliwości tej matrycy.

Strona 11 z 37 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów