o jejku, ale tu się kilka osób na wojnę wybrało

IMHO dobrze, że jest nowy gracz, myślę, że zarówno 350D jak i D70 są w poważnych kłopotach i mam nadzieję, że ceny spadną.

Z tym wbudowanym IS to jest jednak jakieś nieporozumienie - w Minolcie ideą było stworzenie systemu, który da realną przewagę nad konkurencją jeśli chodzi o szkła - słabsze, ale za to tańsze i wszystkie z IS. A teraz, co? 300/2.8 za 6000$ O dupę rozbić taki wbudowany system. Zwłaszcza, że na dpreview twierdzą, że system został zbudowany jako zamknięty projekt APS-C (oj Nikonie, coś mi się zdaje, że konkurencji w FF nie będzie ), a w takim razie to szkło powinno być o 50% tańsze od Canona - bez IS i mniej szkła.

Szczerze mówiąc patrząc na możliwy wpływ pojawienia się nowego gracza na rynmku, to chyba jednak Nikon ma więcej kłopotów, bo choćby i z czysto marketingowego punktu widzenia, fakt, że Sony wkłada matrycę z D200 do puszki za 900$ jest szokujący. A ktoś mówił, że matryca to więcej niż połowa ceny :rolleyes:

Suma sumarum - całość mocno spóźniona, brak póki co propozycji dla profi i koszty nowych szkieł z pewnością nie sprawią, że będzie to rywal mogący zagrozić C bardziej niż utratą 100$ na każdym 350D czy 30D.