Pokaż wyniki od 31 do 40 z 108

Wątek: Jakie filmy i gdzie ? :)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Przyznam, że póki co nie jestem przekonana w ogóle do tego typu metody no bo skoro zdjęcie i tak jest spartolone? Jest niedoświetlone? Po co w ogóle zaczynać robić na takiej kliszy robić zdjęcie skoro warunki nie sprzyjają? Ktoś może mi wyjaśnić?
    wiesz- ja wszystkie filmy forsuje. zakładam Ilforda iso400 i ciągnę na 800, czasem na 1600. ziarnistość wzrasta i kontrast też - zależy jak się jeszcze potem wywołuje - ale w taki ładny sposób do tego częściej się zdarza że są kiepskie warunki świetlne i wtedy nic nie zrobisz. a jak są dobre to przecież dajesz krótszy czas albo przymykasz przesłonę. i filmy mniej czułe są tańsze

Cytat Zamieszczone przez dickory dare Zobacz posta
    a od jakiej czułości można forsować? tzn. czy już iso100 można forsować np. na 400? czy są jakieś czułości, które lepiej się nadają do forsowania? i w tym momencie przyjmijmy, że mówimy o filmach czarno-białych.
    przy opisach filmów podają jak i czy się forsuje. na stronie producenta są podane czasy i sposoby wywoływania przy forsowaniu, więc tam trzeba szukać.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 08-03-2008 o 18:17
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uprawnienia umieszczania postów