Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: Jakie filmy i gdzie ? :)

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Paenka, masz Eosa 33 więc w czym problem ? Ustawiasz sobie w funkcjach indywidualnych pozostawianie końcówki filmu po przewinięciu (C.Fn-2, nast. 1), wrzucasz do torby foto cienko piszący marker do zapisywania na kasetce ilości zrobionych klatek i możesz żonglować rolkami do woli.

No tak na to nie wpadłam, a zatsanawiałam się właśnie po co ta końcówka miałaby pozostawać Czyli ze np naswietlam dajmy na to 14 klatek na 200, warunki sie zmieniaja to zwijam rolke (zapisuje te 14 markerem) wrzucam inna klisze a jak chce wrocic do tamtej kliszy 200 to ....tam sie przewija jakos te 14 klatek? czy pstrykam z zamknietym obiektywem te 14 klatek??

Cytat Zamieszczone przez Jester
    Do 400 ASA IMHO nie ma co kombinować, co innego, gdybyś miała załadowane 1600 ASA. Ale czy po naświetleniu 1600 jako 200 efekt będzie lepszy, niż zwyczajnie na 200 - to nie wiem. Wątpię. Chyba, że chodzi Ci o efekt AHTYSTYCZNY
    nie planuje druków wielkoformatowych....góra A3 ale to pfffff jak będę wyjątkowo dumna z dzieła...w co hmmm...smiem wątpić ;p

Jester ja już selekcjonuje zdjęcia z 36 klatek może jedno mi się podoba i to jeszcze nie do końca.

Czyli, że co sugerujesz? Zaczne pstrykać jak idiotą? I będę po prostu wybierać to co ładne? Jeśli tak to wole jednak nauczyć się na analogu...jakoś bardziej mnie taka fotografia przekonuje.

Nie wróce bo czytam również i te rzeczy chłonę...a kiedy wykorzystam to już inna sprawa. Podejrzewam również, że nie będę miała aż takich dylematów sprzętowych bo będę ograniczała się do tego co mam ewentualnie na co mnie stać.

W ogóle to co Ty jesteś taki zapalczywy? Wątek jest o kliszy a Ty offtopa siejesz. Radzisz żebym nie kombinowała i pozostawała w sztywnych ramach, bym się nie dowiadywała zbyt wiele bo i tak pójde na cyfrę...Ty się zawsze tak ograniczałeś? ( nie odpowiadaj na to pyt, nie chodzi mi o to żebyś to robił wystarczy, że się zastanowisz) Nie podcinaj skrzydeł ludziom. Bardzo mi się za to podoba postawa Macgyvera, Chavez'a i Tomanderos...radzą, pomagają i na siłę nie przekonują, mimo, że sami pewnie już większość robią na cyfrze. Dzięki za wszelkie rady

No i co z tą kliszą AGFY i dobrym BW do skanowania?
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 08-04-2008 o 15:09 Powód: Tak na wszelki wypadek, niby żartem i z trzykropkiem, ale wulgaryzm.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uprawnienia umieszczania postów