Albumy ślubne, fotoksiążki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jaca9
    Bywalec
    • 2007
    • 241

jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2

Komentarz

• ripek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1486

Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz wpis
      2 dni temu odebrałem pierwszą książkę od nich. O ile druk bez zarzutu, to niestety jestem już w trakcie reklamacji - na wszystkich łamaniach rozkładówek rozszedł się druk - czarne jest niebieskie, na czb zdjęciach łamanie różowe/nieb etc. Wygląda to mniej więcej tak, jakby była otwierana znacznie bardziej, niż 'na płasko' i nastąpiło rozciąganie papieru. Po rozmowie z nf - taka rzecz nie powinna mieć miejsca, no więc obaczym co dalej.
      Gdyby nie ten 'niuans', to książka całkiem ok.

Mam zdjęcia łączeń kart, ale wstrzymam się z pokazywaniem aż zakończymy procedurę reklamacyjną - nie chce niepotrzebnie publicznie roztrząsać, wypadki przy pracy zdarzają się każdemu.
      To normalne zjawisko jest. Wybierz inny papier po prostu.
      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• pawelel
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 15

Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz wpis
        jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2
        No nie wiem, wydaje mi się że 800 gram to jest gruba strona. Zresztą z tego co wyczytałem to ta grubość 1200 jest droższa. pozdrawiam

Komentarz

• schabu
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1352

przy formatach powyżej 25x25 cm grubsze dużo lepiej wyglądają i się zachowują.
          Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• rysiaczek
            Uzależniony
            • 2005
            • 897

Zamieszczone przez ripek Zobacz wpis
            To normalne zjawisko jest. Wybierz inny papier po prostu.
            Piszesz o fotoksiążce z najlepszefoto czy ogólnie o książkach? Jeśli robisz u nich, podziel się jak to u Ciebie wychodzi. Pytam, bo nf ma tylko ten papier lub metalik do którego przy ksiażce trzeba mnie siłą zmusić.

Ogólnie - pracownicy nf stwierdzili po fotach że owszem, jakieś przebarwienia na załamaniach muszą wystąpić (normalne, papier pracuje), ale nie takie jak u mnie. Poszła do reklamacji.

EDIT:
            Zamieszczone przez pawelel
            No nie wiem, wydaje mi się że 800 gram to jest gruba strona. Zresztą z tego co wyczytałem to ta grubość 1200 jest droższa. pozdrawiam
            ...sie nie moglem powstrzymać punkt za pomocny post
            Ostatnio edytowany przez rysiaczek; 1937.
            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• schabu
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1352

Piszesz o fotoksiążce z najlepszefoto czy ogólnie o książkach? Jeśli robisz u nich, podziel się jak to u Ciebie wychodzi. Pytam, bo nf ma tylko ten papier lub metalik do którego przy ksiażce trzeba mnie siłą zmusić.

Ogólnie - pracownicy nf stwierdzili po fotach że owszem, jakieś przebarwienia na załamaniach muszą wystąpić (normalne, papier pracuje), ale nie takie jak u mnie. Poszła do reklamacji.
              widziałem ich albumy, włoskie albumy czy swoje albumy i też tak jest. nie wiem oczywiście jak bardzo u Ciebie to było widoczne. jedynie w albumach jorgensena tego nie ma(mówię o albumach które na żywo widziałem, bo na pewno są też i innych producentów), ale tam nie ma bigowania takiego, więc rozkładając rozkładówkę, nie jest płasko. prawdopodobnie zmiana papieru mogłaby to zniwelować czy nawet usunąć.
              Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• pawelel
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 15

EDIT:

...sie nie moglem powstrzymać punkt za pomocny post
                Trochę już zgłębiłem temat fk w różnych firmach. Dlatego przyłączam się do opinii ripka - rzeczywiście delikatne odbarwienia na zgięciach papieru foto są naturalne. co więcej uważam że każdy papier fotograficzny będzie się lekko odbarwiał na zgięciach (najbardziej to widać na zdjęciach czb). spróbujcie sobie zagiąć jakiekolwiek zdjęcie które macie w domu... :-) Jedynie fk drukowane cyfrowo nie będą miały tego zjawiska no ale jak na razie nie znalazłem zadowlającej jakości druku cyfrowego... dlatego książki nf czy z każdej innej firmy robiącej fk na papierze foto będą miały ten efekt. w sumie, mnie to tak bardzo nie razi. pozdrawiam

Komentarz

• rysiaczek
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 897

Zamieszczone przez pawelel Zobacz wpis
                  Trochę już zgłębiłem temat fk w różnych firmach. Dlatego przyłączam się do opinii ripka - rzeczywiście delikatne odbarwienia na zgięciach papieru foto są naturalne. co więcej uważam że każdy papier fotograficzny będzie się lekko odbarwiał na zgięciach (najbardziej to widać na zdjęciach czb). spróbujcie sobie zagiąć jakiekolwiek zdjęcie które macie w domu... :-) Jedynie fk drukowane cyfrowo nie będą miały tego zjawiska no ale jak na razie nie znalazłem zadowlającej jakości druku cyfrowego... dlatego książki nf czy z każdej innej firmy robiącej fk na papierze foto będą miały ten efekt. w sumie, mnie to tak bardzo nie razi. pozdrawiam
                  Ależ oczywiście że tak! Zgadzam się, że przebarwienie - jeśli nie od razu, to później - ale musi wystąpić - ot łamanie nośnika, który raczej na to wrażliwy jest Kwestia tylko ilości tego odbarwienia i czasu po jakim go zobaczymy - pokażę zdjęcia, jak tylko zakończę reklamację.

Komentarz

• Jaca9
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 241

Coś wiadomo już z tą reklamacją ? Zrobią od nowa czy zwrot $$$

Komentarz

• huh
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 91

ale co wedlug Was jest atrakcyjnego w sklejonych do kupy papierach foto ?
                      chyba lepszy jest album, ale nie folia, tylko tektura i nacięcia na fotki, taki oldschool,
                      ale czysty i niedrogi, a co do fotoksiazek to cala frajda polega na tym zeby dostac ksiazke ze swoimi fotami (lub swojego ślubu), ktora wygląda jak album np. Ansela Adamsa kupiony w empiku i cos takiego daje Blurb, jakość tylko trochę gorsza a cena podobna
                      aparaty do zdjęć, kamery do filmów
                      polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Komentarz

• Hiv
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 321

Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz wpis
                        W jakims ostatni casopismie foto, ktore kupilem byl "test" wlasnie "drukarni fotoksiazek" (mieszkam w UK). Goden polecenia bylo www.blurb.com (2 miejsce o ile sie nie myle). Widzialem foto ksiazki z BLURBa i jest dobrze. Naprawde moge polecic. Wysylka tez nie idzie dlugo tak wiec polecam. Wiem, wie, trzeba napedzac rynek, promowac produkt krajowy ale... warto sprobowac

Blurb jest świetnej jakości. To chyba najlepsza fotoksiążka jaką miałem w reku!

Komentarz

• huh
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 91

Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz wpis
                          W jakims ostatni casopismie foto, ktore kupilem byl "test" wlasnie "drukarni fotoksiazek" (mieszkam w UK). Goden polecenia bylo www.blurb.com (2 miejsce o ile sie nie myle). Widzialem foto ksiazki z BLURBa i jest dobrze. Naprawde moge polecic. Wysylka tez nie idzie dlugo tak wiec polecam. Wiem, wie, trzeba napedzac rynek, promowac produkt krajowy ale... warto sprobowac
                          napedzic rynek mozna skuteczniej nie kupujac u tych do napędzenia..
                          niech zamówia sobie blurba i obejrzą jak to wygląda, co do technologii
                          to jest to cyfrowy offset.
                          aparaty do zdjęć, kamery do filmów
                          polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Komentarz

• rysiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 897

[..]pokażę zdjęcia, jak tylko zakończę reklamację.
                            Zgodnie z obietnicą zdjęcia do wglądu poniżej, reklamacja nie została uwzględniona. Wg nf takie odbarwienia są normą. Nie komentuję, pozostawiam do własnej oceny.
                            @ripek - wg zapewnień Pana z nf na papierze metalicznym będzie to samo.
                            @schabu, ripek - jeśli znajdziecie chwilę, zerknijcie proszę na foty - czy to samo obserwujecie na albumach z innych firm? Foty dwudniowego albumu, ilość otworzeń <10, nie zdążył pójść do klienta.

Błąd. Strona, której szukasz, nie istnieje lub została usunięta - kod 404.

Komentarz

• himi
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 2638

Kicha, nie ma o czym mówić. Przy okazji - fajne zdjęcia - wnoszę z tego co widziałem

Komentarz

• sawczuk
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 27

Dzisiaj dostałem fk z nf, mam dokładnie to samo co opisał rysiaczek, po za tym jakość jest bardzo dobra, o niebo lepsza niż z fotto.pl..

Komentarz

Pracuję...
                                X