Pokaż wyniki od 1 do 10 z 369

Wątek: Albumy ślubne, fotoksiążki

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Na stronie są cenniki + kalkulator. Przy stałej współpracy są rabaty dla pro. Ja dogadywałem się w podobnej "grupie". Przy przekroczeniu określonych obrotów (o ile pamiętam to od 5 kpln) można jeszcze coś dostać dodatkowo.
    Porównanie -> 20x20, okładka foto, 22 strony - 100 zł. To samo w np. http://www.albumfotograficzny.com.pl/ 83 zł (po rabatach odpowiednio ok. 85 i 70 zł...). Jakość fotograficzna ta sma (papier Kodak Endura).
    W DA mamy dodatkowo terminowość, solidność wykonania i możliwość zamówienia odbitek (zobaczcie na cennik 15x21 - 1,05 zł) + innej poligrafii (passe partout, ramy itp.). Dzwonią w razie wątpliwości, nawet z niewielkimi drobiazgami.

W albumiefotograficznym nie wiedzą co to terminowość, mają niedobre olewackie podejście i skutecznie potrafią zasabotować działalność firmy (nieterminowością)...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja korzystam z najlepszefoto.pl widziałem fk z DA są niezłe. Jednak do NF przekonały mnie fajne oprawy (nowoczesny design i dbałość wykonania) mają dobrą cenę np na pakiet ślubny zamawiam dwie ksiązki i trzecia jest bezpłatnie. z tego co wiem to mają dystybutorów w całej polsce gdzie można odbierać książki bez kosztów wysyłki. szczerze polecam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Duszan77
    Guest

Domyślnie

ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszan77 Zobacz posta
    ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.
    Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowa

Duszan77
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelel Zobacz posta
    Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowa
    Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszan77 Zobacz posta
    Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.
    Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym. Sprawdziłem i okazuje się że np fotoksiążka 20x20 z nf kosztuje 120 zł a taki sam produkt z luma drukowany cyfrowo 190 zł.

Duszan77
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelel Zobacz posta
    Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym.
    nie, źle się Panu wydawało.
    Usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony naświetlane na papierze foto z Luma.
    Nikt nie mówił, że Lumabook.pl jest najtańsze na rynku, ale na pewno nie jest też najdroższe.
    Ceny w najlepszefoto są rzeczywiście dobre, ale czasami mam wrażenie, że wręcz za mocno wyśrubowane w dół. Ale nie odpowiadam za politykę cenową poszczególnych firm oferujących fotoksiążki i fotoalbumy.

Uprawnienia umieszczania postów