Ja podklejam tylko w rogach taśmą dwustronną.
Ja podklejam tylko w rogach taśmą dwustronną.
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Nieco odświeżę wątek.
Od dawna stosuje do mocowania zdjęć mocną dwustronną taśmę klejącą (4 paski w narożnikach a przy formacie 15x21 dodatkowo jeszcze na dłuższych bokach). Trzyma rewelacyjnie ale niestety czas wklejania liczy się w godzinach np. 60 stron to u mnie około 3-4 godzin
W jednym z lokalnych zakładów foto widziałem taki sprytny aplikator do kleju (coś jak metkownica). Klej wyglądał trochę podobnie do tego który jest na taśmach klejących. Nie było to klejenie na gorąco, klej nie brudził i łapał od razu i pewnie. Czy ktoś z Was widział podobne urządzenie? Gdzie można coś takiego kupić. Szkoda mi życia na tak czasochłonne wklejanie zdjęć do albumów![]()
Byłem pooglądać jeszcze raz ten aplikator (a właściwie to dyspenser).
Jest to: Scotch ATG 700 taki jak tutaj: http://www.3m.pl/p20.html
Jakość wykonania, wygoda obsługi i tempo klejenia są bardzo wysokie. Jeszcze tylko muszę znaleźć informację o cenie i jakiegoś sprzedawcę w sieci![]()
Jest to: Scotch ATG 700 taki jak tutaj: http://www.3m.pl/p20.html
Dokładnie takiego samego urzywam i polecam! Za 10 rolek taśmy płacę 80zł
A co do albumów to polecam Empol ze Środy Śląskiej.Albumy (tadycyjne) do wyboru do koloru robią pod zamówienie.Wybór okładzin to chyba ponad 50 wzorów.Na ich stronie te albumy nie wyglądają zbyt dobrze ale są sprawdzone i są naprawdę ok.Za album na 60 stron płacę 50,00zł.
Mogę też śmiało polecić firmę Pimax z Koszalina, robią bardzo dobre albumy no ale cena jest bardzo wysoka.
Podpowiedz gdzie to kupujesz. Z racji mojej lokalizacji szukam raczej zakupów w necie.Zamieszczone przez emil
Firma to " konport" Wrocław -Leśnica ul.Rubczaka13
Urządzenie do klejenia kosztuje 65zł netto taśma 10zł netto .Niestety nie mają sprzedarzy wysyłkowej.My kupujemy to od znajomego który jest przedsawicielem na dolnyśląsk więc może jeżdzi w twoje rejony.Tel do niego 601713207.
Dzięki za namiary. Pewnie jak będę we Wrocławiu to do nich podjadę.