Strona 25 z 35 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 369

Wątek: Albumy ślubne, fotoksiążki

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Z mojej praktyki wynikało że zdjęcia w formacie 15x21cm montowane przylepcami Henzo w pozycji horyzontalnej po prostu odklejały się przy zgięciu stron albumu - klej nie trzyma tam tak dobrze jak ten z montażowych taśm drustronnych.
    Zgadza się Pawle, niestety na siłę gięcia nie ma rady a wygodne przylepce Henzo trzeba wspomagać... i właśnie do takiego wspomagania używam taśmy dwustronnej - a tu godna polecenia jest żelowa odmiana dwustronnej taśmy.

Jest również na rynku inna odmiana tych Henzo-wskich "KPH" jak pisał Dann i IMHO są one zaopatrzone w nieco mocniejszy klej ( choć i tak odklejają się przy zginaniu stron z większymi formatami )

Opisywane przez Ciebie użądzenie było by bardzo przydatne !!
    Więc i ja podłanczam się do apelu "czy ktoś widział ? czy ktoś wie ?" gdzie można zakupić takowy "aplikator" ??

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Z mojej praktyki wynikało że zdjęcia w formacie 15x21cm montowane przylepcami Henzo w pozycji horyzontalnej po prostu odklejały się przy zgięciu stron albumu - klej nie trzyma tam tak dobrze jak ten z montażowych taśm drustronnych.
    gdy kleiłem ablum slubny - sztywne kartki kartonowe formatu A3 - to przy przeglądaniu słabsze rodzaje taśm dwustonnych z czasem nie dawały rady utrzymać zdjęć. aby duże formaty zdjęć się dobrze trzymały zazwyczaj kleiłem je poziomo układanymi paskami ciętymi z taśmy, aby zredukowac powstające przy przeglądaniu stron naprężenia. przy mniejszych formatach nie ma to takiego znaczenia.
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja kleję ślubne albumy (najczęściej o wymiarach 280x305, foty 15x21) właśnie plasterkami Henzo i nigdy nie miałem problemu z odklejaniem się zdjęć (5 punktów - 4xrogi i 1xśrodek). Henzo ma też w ofercie bardzo dobry klej do zdjęć i kiedyś mieli taki wygodny aplikator do szybkiego klejenia, ale coś go ostatnio nie widzę w katalogach.
    Albumy Henzo to pierwsza liga i wyższą cenę całkowicie rekompensuje wysoka jakość i trwałość. Czasami klienci chcą, żeby im wykleić foty w jakimś tanim szajsie kupionym w MM i wtedy ich pytam, czy np. za 20 lat chcą nadal oglądać zdjęcia w albumie czy też stos luźnych kartek, z albumu który się rozleci. :-) I wybierają Henzo :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy

Albumy Henzo to pierwsza liga i wyższą cenę całkowicie rekompensuje wysoka jakość i trwałość. Czasami klienci chcą, żeby im wykleić foty w jakimś tanim szajsie kupionym w MM i wtedy ich pytam, czy np. za 20 lat chcą nadal oglądać zdjęcia w albumie czy też stos luźnych kartek, z albumu który się rozleci. :-) I wybierają Henzo :-)
    No jasne że albumy Henzo są bardzo dobre toteż innych nie używam. Chyba w wolnej chwili podjadę do tego zakładu i podpytam gdzie kupili ten aplikator - a nuż nie wyczują nosem konkurencji i mi powiedzą
    Póki co zostaję przy taśmie dwustronnej...

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Polecam,tak jak inni koledzy albumy firmy Henzo....

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

widzialem u fotografa takie super albumy - nie ktore z drewnianymi oprawami ze skora itd.Drogie bo i po 400zl nie ktore i wiecej - wiecie coz to za firma i gdzie to dostac mozna??Moze on jeszcze obciagal klientow na albumie - tego nie wiem ale bylo co wziac w reke i na co popatrzec.
    Jeszcze jedno robila to jakas firma ktora nawet na zamowinie oferowala wpleienie welonu w okladke itd - cuda na kiju.Chetnie sie dowiem co to bylo.Pozdrawiam
    5D + L

wronap
    Guest

Domyślnie

A jak wklejacie zdjecia do albumow zeby wszystkie byly prosto ??? bo mnie trafia jak mam wkleic 100 zdjec 15x21...

wronap
    Guest

Domyślnie

Czyżby nikt nie przyklejał zdjęć ????

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Ja tez sie jestem ciekaw jak sobie radzicie z "prostota" zdjec w albumie bo mi ciagle sie wydaje ze krzywo wklejam moze ma ktos jakis patent?
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Kiedy wklejam zdjęcia do albumu przykładam do krawędzi strony linijkę o odpowiedniej grubości i do niej dokładam zdjęcie, w ten sposób wszystkie zdjecia są wklejone idealnie prosto i w identycznej odległości od krawedzi strony.

Póki co do klejenia używam Henzo Tape Runner'a
    Sprawuje się całkiem dobrze. Czas wklejania albumu (ok. 100zdjeć) spadł z prawie 4 godzin :O do nieco ponad godziny.

Strona 25 z 35 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów