Nie no, zielone/camo ubranko jest jak najbardziej wskazane, ale uzyte samo niestety niewiele pomaga. Szczegolnie na otwartych przestrzeniach.
Ciekawe ilu fotografow przebieralo sie za krowe.![]()
Nie no, zielone/camo ubranko jest jak najbardziej wskazane, ale uzyte samo niestety niewiele pomaga. Szczegolnie na otwartych przestrzeniach.
Ciekawe ilu fotografow przebieralo sie za krowe.![]()
o pazurek, mógłbys się zdziwić... tylko że to byli paparazzi![]()
ja mogę powiedzieć na swoim przykładzie, że tego typu strój bardzo pomaga, i w dniu, kiedy byliśmy sami nad Biebrzą, udało nam się podejść rycyki dosłownie na 5 metrów. To znaczy, nie jest doskonale, zasiadka lepsza i skuteczniejsza, ale to zależy, czy możesz sobe pozwolić na stanie w wodzie bez ruchu 5 godzin w wodzie po pas :rolleyes: Jeśli już musisz podchodzić, to proponowane przeze mnie rozwiązanie jest wystarczające na początek. Ptak cię nawet w końcu zauważy, ale się nie kapnie za szybko o co biega :grin:
A jak się kapnie to zostanie z ciekawości, komu i po co się chciało takie "manewry" uskuteczniaćZamieszczone przez Kubaman
![]()
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 05-06-2006 o 22:13
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Nie wiem jak Ci sie udalo podejsc cokolwiek co nie jest kaczka z parku na 5 metrow. Jak teraz bylismy z thorinem nad stawami to ptaki podrywaly sie widzac nas o kilkanascie-kilkadziesiat metrow od nich. Zgoda ze nie skradalismy sie do nich, ale nawet jezeli to niespecjalnie wierze w to zeby pozwolily nam sie podejsc na odleglosc odpowiednia do zrobienia dobrego zdjecia.
haha![]()
wot tiechnika - kup siatkę, koniecznie z demobilu, poćwicz kocie ruchy i wyposaż się w żonę bezszelestnie noszącą statyw i zgadzającą się na siadanie w gumowych gatkach w wodzie![]()
Zamieszczone przez Wats0n
Cena fakt troche przesadzona. Poniżej link do strony snajperów paintballowych - jak zamajstrowaś "kompost samemu". A marker można zastąpić aparatemZamieszczone przez Zigi
Całkowicie sie zgadzam z Kubamanem (tylko w żonę jeszcze się nie chcę wyposażaćZamieszczone przez Kubaman
Siatka to podstawa jeśli wybieramy się na podchody. Nie trzeba się nią owijać w calości. Najlepiej zrobić sobie coś ala poncho z kapturem. Rozmyje ludzką sylwetkę do pasa albo niżej. Nóg nie ma co maskować: wystarczy kllęknąć czy jak kto woli. No i oczywiście kocie ruchy!!!!
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
podoba mi sie ta siatka snajperskacena jest zajefajna na rycyki moze i dobra tylko nieprzekonuje mnie na szponiaste
w takich siateczkach mozna podejsc duzo ptaszkow ja do zimka ktorego pokazywalem podchodzilem na 3 metry i kilka innych gatunkow
ale najlepszym rozwiazaniem jest zasiadka tylko niezawsze cholewcia mozna jej uzyc zeby niewzbudzic zainteresowania innych
Kubaman ta siateczka ktora jest twoja pani odziana jest ok testowalem ja
to chyba jest wer niemiecka
Ostatnio edytowane przez guest1 ; 06-07-2006 o 16:23
a może coś takiego
http://www.cabelas.com/cabelas/en/te...entId=cat21424
Ja uzywam ghille moje stare z czasow strzelectwa jeszcze...stare BDU zszyte z fałdami siatki maskujacej, na to 3 kolory pocietych jutowych pasów + kaptur z siatki, i mnostwo miejsca na naturalne "maskowniki" tj. gałazki, liscie itp. Sprawdza sie takze w fotograficznym "boju". Dla chetnych moge stworzyc mini-tutorial dotyczacy tworzenia ghille.Najwazniejsze to rozbic kształt, sylwetke + troche wprawy .
Pozdrawiam.
Opis produktu z linku w 4 poście bardzo mnie rozbawił, a dokładniej ten tekst: "-staraj się dobierać kolor i rodzaj otoczenia do barw kamuflażu"
Nie ma to jak samoograniczenia ;-)
Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)