Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Techniki czatowania (ptaki)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Ale nieco z innej beczki - zostawiając w spokoju szkła a przejdźmy do osprzętu dodatkowego.
    Właśnie poważnie zastanawiam się nad ukryciem w postaci jakiegoś namiotu albo czegoś podobnego (na razie typowo lądowego ). Standardowa dwójka iglo wydaje mi się nieco za duża. Ma ktoś w tym temacie sprawdzony patent czy też pozostaje improwizacja z maszyną do szycia ewentualnie tym co znajdzie się na miejscu w plenerze?
    Druga sprawa to wodery. Za jakimi warto się rozejrzeć?
    Może kamuflaż typu "kompost" ?
    http://military.pl/?prod=1146&cat=146

Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Może kamuflaż typu "kompost" ?
    http://military.pl/?prod=1146&cat=146
    Fajna sprawa tylko ta cena .
    Namiocik chyba daje troche więcej osobistej swobody. Choć z drugiej strony jaka mobilność , Na "szybkie" podejścia takie wdzianko powinno się sprawdzić :-D.

Edit: względnie ciekawy namiocik:
    http://kolba.pl/namiot-igloo-210x210...oro-p-294.html
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 02-06-2006 o 11:36
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Właśnie poważnie zastanawiam się nad ukryciem w postaci jakiegoś namiotu albo czegoś podobnego (na razie typowo lądowego ). Standardowa dwójka iglo wydaje mi się nieco za duża. Ma ktoś w tym temacie sprawdzony patent czy też pozostaje improwizacja z maszyną do szycia ewentualnie tym co znajdzie się na miejscu w plenerze?
    Może przyda Ci się mój opis wykonania siatki maskującej 3D:
    http://www.foto-strefa.pl/showthread...ght=maskowanie

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Jesli chodzi o kompletne maskowanie sylwetki to znalazłem jeszcze coś takiego;
    http://www.specshop.pl/product_info....ba9b9384189381

Pomysł z pocięta pałatką niezły. Niestety pałatki nie posiadam. Globalnie do tej pory taki typ ubioru mnie nie interesował, co niesie za sobą pewne dodatkowe wydatki ...
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 02-06-2006 o 20:30
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zigi, zerknij sobie do foto relacji z tegorocznego mini zlotu nad Biebrzą. Jest tam zdjęcie mojej małżonki w stroju niekompletnym: do tego dochodzi maskowanie aparatu, kapelusz moro i siatka na kapeluszu. Zapłaciłem za używaną płachtę siatki maskującej 5x6 metrów w Krakowie w army shopie 80 PLN
    Na początek chyba dobre rozwiązanie.

P.S> Iza na tym zdjęciu siedzi w wodzie, w woderach of coz
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    zigi, zerknij sobie do foto relacji z tegorocznego mini zlotu nad Biebrzą. Jest tam zdjęcie mojej małżonki w stroju niekompletnym: do tego dochodzi maskowanie aparatu, kapelusz moro i siatka na kapeluszu. Zapłaciłem za używaną płachtę siatki maskującej 5x6 metrów w Krakowie w army shopie 80 PLN
    Na początek chyba dobre rozwiązanie.
    P.S> Iza na tym zdjęciu siedzi w wodzie, w woderach of coz
    Mógłbys podac link? Jakoś nie mogę się doszukać .
    Połaziłem dziś po mieście i niestety w army shopie u mnie maja jedynie siatki drobno plecione 190cm na 90cm. A przydałaby sie troszke większa. Mają też trochę mundurów polowych. W sumie mundur, przy mniejszej siatce się przyda i pozwoli nieco wtopic sie w tło, tylko zastanawiam sie nad typem kamuflażu . Uniwersalnych do końca nie ma bo na trzcinki najlepszy byłby jakiś pustynny a na tereny zarośnięte zielenią leśny. Chłopaki na forum porusząjcym międzyinnymi kwestie maskowania chwalą brytyjski DPM. Inna sprawą jest to, że ptaki chyba jednak nieco inaczej widzą niż ludzie i ciężko powiedzieć z czego można zrezygnować ewentualnie przy maskowaniu a na co zwrócić szczególną uwagę. Kapelusik stosowny też sie znajdzie .

Mam też pytanie do praktykujacych zasiadki. Jak docieracie na miesce zasiadki? Czy ptaki widząc Was i przygotowania nie stronią od takich miejsc?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tylkożeby nie było, że sobie reklamuję galerię
    Szóste zdjęcie tutaj

Te siatki 90x150 to kicha straszna, ty się musisz przykryć, a najlepiej siebie, statyw, aparat, stołek i termos Tylko siatki maskujące do rozpinania nad namiotami czy czołgami (ale nie tymi z zastygłej lawy )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Obawiam sie ze te wasze ubranka maskujace to w wiekszosci przypadkow o d. rozbic, bo zwierzaki maja naprawde swietnie wyostrzone zmysly, co powoduje ze potrafi je wystraszyc najmniejszy ruch czy dzwiek.

Poczytajcie co na ten temat pisze Artur Tabor:
    http://arturtabor.pl/porady/porady.htm
    http://arturtabor.pl/kuchnia/galeria1.htm

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Obawiam sie ze te wasze ubranka maskujace to w wiekszosci przypadkow o d. rozbic, bo zwierzaki maja naprawde swietnie wyostrzone zmysly, co powoduje ze potrafi je wystraszyc najmniejszy ruch czy dzwiek.

Poczytajcie co na ten temat pisze Artur Tabor:
    Tyniemniej pisze tez tu: http://poznan.naszemiasto.pl/magazyn...kul/39679.html
    iż warto coś zielonego założyc

W maskowaniu biega o to aby nie tyle być niewidzialnym, co nie przykuć uwagi. Ptaki są wyczulone na ludzka sylwetkę i kojarzą ją z niebezpieczeństwem. Przed psem czy np krową , ba nawet samochodem zaczną uciekać dużo później niż przed człowiekiem. Ot zasłużyliśmy sobie na odpowiednie poważanie w przyrodzie.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie no, zielone/camo ubranko jest jak najbardziej wskazane, ale uzyte samo niestety niewiele pomaga. Szczegolnie na otwartych przestrzeniach.

Ciekawe ilu fotografow przebieralo sie za krowe.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów