Witam wszystkich ludzi dobrej woli!
I proszę o pomoc w rozszyfrowaniu "zagwozdki" w postaci takiej, że moja drukarka (jak w tytule) nie wyświetla na swoim wyświetlaczu niektórych obrazków a nawet zupełnie niektórych nie widzi. Polega to na tym, że mam przykładowo na karcie 6 obrazków i wkładam kartę do czytnika drukarki. Na wyświetlaczu pojawia się informacja - "Karta została włożona" a po chwili taki obrazek:
Można z tego odczytać, że jest to obrazek nr. 2 (nie wiem w jaki sposób drukarka sobie to numeruje?) z pięciu. Chociaż w rzeczywistości jest ich 6. Tak więc jednego zupełnie nie widzi i nie zlicza go. Klikając w strzałeczki - lewo/prawo widzę kolejne znaki zapytania z kolejnymi numerkami ale jeden jest czytelny dla drukarki i widzę go na wyświetlaczu:
Widoczny jest jako nr. 4 z pięciu. Sprawdzam format tych obrazków klikając w "informacje" i nie widzę co może być problemem. Tak wyglądają ikony karty:
![]()
A tak kolejne obrazki z informacją:
Jeszcze jeden jest istotny bo właśnie ten drugi i trzeci są identyczne a tylko jeden z nich jest widoczny.
Pozostałych chyba nie ma sensu wysyłać?
Jeśli ktoś potrafi i zechce pomóc mi w rozwiązaniu problemu lub przynajmniej zasugeruje ew. przyczynę tego problemu to będę bardzo wdzięczny.