A dziękuję Ci bardzo. W weekend się coś wrzuci więcej.
81.
![]()
A dziękuję Ci bardzo. W weekend się coś wrzuci więcej.
81.
![]()
Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 28-07-2021 o 22:44
Jedną z moich pasji, o czym zdaje się, jeszcze nie mówiłem, jest lotnictwo. Chciałem nawet iść do szkoły w Dęblinie, ale starzy mnie nie puścili, a później to już było za późno. Byłem na prawie wszystkich, pierwszych w Polsce pokazach lotniczych. W 1995 w Dęblinie, w Bydgoszczy w 1996 i w Radomiu w 2000. Najwięcej zdjęć mam właśnie z Radomia, no i trochę z Bydgoszczy. W tej chwili już nie jestem pewien, które są dokładnie skąd, ale jak ktoś chce, to rozpozna. No i mam też sporo materiału z różnych polskich muzeów, z lat 90. Tak więc przez jakiś czas, pomęczę szanownych Kolegów samolotami...
82. Ił-14 Muzeum Orła Białego, Skarżysko Kamienna
83. Ten sam Ił-14, tylko parę lat później
84. Ts-8 Bies, Muzeum Orła Białego
85. Mi-24, Muzeum Wojska Polskiego, Fort Czerniakowski
86. Fort Czerniakowski
87. Radom 2000
88.
89. Bydgoszcz?
90.
91.
![]()
Lotniczo katastrofa. Na 82. 83. 84, 87... użyłeś za krótkich czasów i zamroziłeś ruch śmigieł - rozmyte byłyby lepsze![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Cholera... Nie pomyślałem. Co zrobić? Przecież się nie cofnę w czasie o ćwierć wieku
Ale te dwa ostatnie są w porządku. Śmigła tak rozmyte, że ich nawet nie widać!
Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 29-07-2021 o 20:59
Dzięki Chłopaki. Tu jeszcze trochę śmigieł, głównie z Radomia.
92.
93.
94.
95.
96.
97.
98.
99.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że gdzie mi startować do innych Kolegów, "robiących" samoloty, choćby tutaj na forum, jednak pamiętajcie proszę, że to było 25 lat temu, a ja byłem tylko skromnym amatorem, więc o fotografowaniu, np w locie, mogłem co najwyżej pomarzyć. Choć też próbowałem niestandardowych ujęć i starałem się unikać "widoków ogólnych", takich jak te dwie ostatnie "Wilgi". Obiektyw, to zwykle pięćdziesiątka, albo najwyżej trzysetka od foto-snajpera i zapomnijcie o AF, czy 20fps. Chociaż raz udało mi się pięknie trafić lecące w szyku Mi-24, nad samą ziemią. Tylko muszę znaleźć gdzieś negatyw, to wstawię.
@Tom77 nic chłopie nie zrozumiałeś z mojego wpisu. Pozdrawiam.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Toście się dogadali, jak dwie lufy w dubeltówce
Pierwszy... Nie, przepraszam. Trzeci model, jaki skleiłem, jakieś 30 lat temu. Pierwszy był Łoś w skali 1:144, drugi Jak 1M w 1:72, oczywiście z nieśmiertelnej wytwórni ZTS Plastyk.
100.
Znów muzeum...
101.
102.
I pokazy w Radomiu. Tu amerykańscy piloci, mający już na koncie parę misji w Iraku, co pokazują zielone bombki na kadłubie F-16 (na tym zdjęciu akurat ich nie widać).
103.
104.
105.
106.
107.
108.
109.
![]()
Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 31-07-2021 o 20:52