Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Wielkoformatowe wydruki

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar artek80
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To ja mam teraz także pytanie.
    Czy jeżeli mam plik RAW i w momencie jego obróbki ustawię od razu skalę wielkości 200%, to czy nie da to takiego efektu jak interpolowanie w Photoshopie ?? Wielkośc ewentualnego druku w 300 dpi zwiększy się dwurotnie, ale czy nie stracę bardzo na jakości ????

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy jeżeli mam plik RAW i w momencie jego obróbki ustawię od razu skalę wielkości 200%, to czy nie da to takiego efektu jak interpolowanie w Photoshopie ??
    Podobny. Zależy, czym obrabiasz rawy i który algorytm interpolacji będzie lepszy. Nie liczyłbym na cud.

Wielkośc ewentualnego druku w 300 dpi zwiększy się dwurotnie, ale czy nie stracę bardzo na jakości ????
    Stracisz. Cudów nie ma. A "bardzo" to pojęcie względne. Niektórych zachwycają lekko mydlane wydruki, innych nie.:cool:
    Przekonaj się, do której grupy należysz...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester
    Podobny. Zależy, czym obrabiasz rawy i który algorytm interpolacji będzie lepszy. Nie liczyłbym na cud..
    No niebardzo. Algorytmy typu Star Interpolation czy "fraktalowate" dadzą zdecydowanie lepsze efekty od konwertera RAW, który zwyczajnie nie do tego został zrobiony.

Dopiero zaczyna Awatar artek80
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nawiązując do odpowiedzi jakie dostałem na moje pytanie to zdecydowanie wolę ostrzejsze zdjęcia a nie mydlane

W takim razie prosiłbym kogoś o dokładny opis jak powiększyć zdjęcie w angielsko języcznej werji Photoshoa ( chodzi mi o interpolacje ) ( teraz pewnie mi się oberwie za banalne pytanie, ale ja jestem laikiem , który zaczyna dopiero swoją przygodę z fotografią ).
    Taki opis krok po kroku. Jak robić to najlepiej i na jakie rzeczy zwracać uwagę.
    Z góry dziękuję..
    Ostatnio edytowane przez artek80 ; 04-08-2006 o 22:00

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artek80

W takim razie prosiłbym kogoś o dokładny opis jak powiększyć zdjęcie w angielsko języcznej werji Photoshoa ( chodzi mi o interpolacje )
    Dolaczam sie do wyżej wymienionej prośby, czy ktoś z forumowiczów mogłby udzielić info na temat jakiej wielkości zdjęcia można wywołać z rozdzielczości 3456x2304 ?? z instrukcji do apratu (350D) wyczytałem ze spokojnie można otrzymać A3 i A3+

z góry dziękuje

Uprawnienia umieszczania postów