Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Fotografowanie w studio

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tylko nie na automacie! Proponowalbym cos kompletnie innego - manual.

Tak w ogoel to sie zastanow przed zadaniem pytan, studio to tylko miejsce, co z nim zrobisz to tylko Twoja sprawa. "Z bizuteria czy bez" - no moze i sa powody dla ktorych lepiej zdjac bizuterie, ale to nie znaczy ze zdjecia reklamowe dla jubilerow mozna robic wylacznie w plenerze. Tak samo "jaka przeslone uzyc" - a jaki efekt chcesz uzyskac? Sam mozesz sobie odpowiedziec na wiekszosc pytan.

A w ogole to poczytaj czeczota. https://www.canon-board.info/showthread.php?t=8252

Bywalec

Domyślnie

Manual.... Hmm pstrykne kilka fotek próbnych i zobacze. Bo na manualu kiedy musze samemu ostrzyć nie zawsze mi wychodzi ostrzenie.

Dziękuje za link Poczytam

A jeszcze takie pytanie. Czy da się w 350D zrobić tak, że zdjęcia od razu będą się pojawiały na laptopie np. po wczesniejszym podlączeniu go do laptopa?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Manual = Tryb M czyli reczne nastawianie czasu i przeslony a nie MF (manual focus).

Bywalec

Domyślnie

Rozumiem Czasami sam sobie coś dopowiadam Ale to wynik tego że dopiero się ucze
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przepraszam, ze tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale po lekturze tego watku moge miec dla jego autora tylko jedna propozycje - najpierw troche niezobowiazujacego treningu w kazdych mozliwych warunkach, a potem dopiero sesje. Jesli pada pytanie czy portret najlepiej robic na automacie, to juz jest chyba cos nie tak.
    Baal, odpusc sobie to studio, porob zdjec w swobodnych warunkach, gdzies na zewnatrz. Oklep sie dobrze ze sprzetem, bo mam wrazenie, ze nie do konca sie z nim zgrales. Dopiero, gdy juz bedziesz wiedzial czego chcesz mysl o sesji w studiu.
    Aha, jesli dobrze patrze w Twoja stopke, bedziesz potrzebowal drugiego obiektywu, zeby moc wyciagnac ogniskowa pomiedzy 100-120 mm, ktora daje bardzo dobre efekty.

Bywalec

Domyślnie

Eddie - Napisałem wyraźnie, że dopiero będę poraz pierwszy robił portrety i pytałem o jakieś rady.

Ze sprzętem jestem obeznany a to że do manualu dodałem sobie słowo focus to wynika to tylko z szybkości czytania.

Co do fotografowania na zewnątrz obyłem się z tym i mam już z tego dobre wyniki Uwierz mi

W studio nim zaczne robić cokolwiek bede robił zdjęcia próbne. A co do automatu, znam kilka osób które robią portrety na automacie i idzie im to bardzo dobrze. Szkoda, że nie mam jak Ci pokazać tego, bo sam oglądam je na papierze już.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Szkoda, że nie mam jak Ci pokazać tego, bo sam oglądam je na papierze już.
    Proste, zrob zdjecie tym zdjeciom i wrzuc na jakas strone.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baal
    Co do fotografowania na zewnątrz obyłem się z tym i mam już z tego dobre wyniki Uwierz mi

Jak zobaczymy to uwierzymy . Pokaz te swoje "dobre wyniki" a my ocenimy czy dobrze je oceniles jako "dobre" .

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

A jakiej mocy maja byc te halogeny?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów