Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Fotografowanie w studio

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

baal: a jakie zdjęcia chcesz jej zrobić? Jak z biżuterią, to rób z biżuterią.
    Jak bez bielizny, to rób bez bielizny.
    Jak z czajnikiem na głowie to rób z czajnikiem na głowie.

To Ty robisz zdjęcia.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec

Domyślnie

Adamek - spotkałem się z opinią, iż robiąc portrety kobiecie powinno się zdjąć z niej biżuterie i inne ozdoby, chyba, że jest ona celowo na modelce i chciałem się dowiedzieć o czym jeszcze powinienem wiedzieć wchodząc do studia i mając przed sobą modelke?

Masz może przykładowe fotki robione w studio?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Miasto
    Poznań

Domyślnie

no właśnie.
    Chyba że jest ona celowo na modelce.
    Najpierw wymyślasz jak chcesz by modelka wyglądała a później ją tak fotografujesz.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Bywalec

Domyślnie

OK A masz może przykładowe zdjęcia w studio robione? Żebym mógł przejrzeć kilka? I czy masz jeszcze jakieś rady? Każda uznam za cenną
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Miasto
    Poznań
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Domyślnie

Halogeny - a co do nich ??? \Na samych to raczej ostre i kontrastowe światło - musisz więc do swojej koncepcji wybrać równiez sposób modelowania światła ....
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najlepiej bedzie wygladac w samych kolczykach.

A serio to dobry portret mozna zrobic wszedzie, tak samo jak wszedzie mozna zrobic gniota. Wydaje mi sie ze w studio o wiele latwiej zapanowac nad swiatlem, ustawia sie lampy jak chce i nie ma problemu ze nagle zachodza za chmury czy pojawiaja sie cienie drzew.

Bywalec

Domyślnie

Darku a co ma być do nich? Sprecyzuj trochę, bo tak jak mówię, pierwszy raz będę w studio i chętnie posłucham rad

Adamek - Nawet mi się podoba to że zapomniałeś zdjąć biżuterii Chyba ja też zapomne

Pazurek - No wlasnie o kolczyki mi chodzi, ewentualnie coś na dlonie (pierścionek). Zgodzę się z Tobą i dlatego najpierw chce robić w studio a dopiero później w plenerze

Na jakim trybie najlepiej robić portrety w studio? Czy moze lepiej na pełnym automacie? Jaka przysłona?

Czekam na dalsze rady jakieś
    Ostatnio edytowane przez Baal ; 05-06-2006 o 16:06

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ej, zrób tak.
    Zanim pójdziesz tam z dziewczyną, pójdź tam z jakimś przedmiotem.
    Zobaczysz jak działa takie studio halogenowe, jak się rozkładają światła itp itd.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Bywalec

Domyślnie

Adamek - To wiem Nim zrobię tę właściwą sesje to wypróbuje albo na przedmiocie, albo na jakiejś osobie Tylko musze wymyśleć jakieś "pozy" dla modelki, a to mi idzie bardzo ciężko
    A właście zwykłe halogeny wystarczą? Czy moze lepiej sobie je odpuścić? Oprócz halgenów zapomniałem powiedzieć że od góry będę miał lampy (20 sztuk) 100W (lub 150W).

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów