Dokładnie. Niestety, aparat oddałem do serwisu i nie mogę Ci tego pokazać...
Dokładnie. Niestety, aparat oddałem do serwisu i nie mogę Ci tego pokazać...
Ok, KIT dotarł, epoksyd wylany, czekam na efekty. Jutro szlifierka w dłoń i dewastuję to biedne szkło... ach, appetite for destruction![]()
ja mialem 18-55 dawno temu jak mialem jeszcze d60. jak na szklo za ktore zaplacilem po przerobce (wtedy!) 300zl, to jakosc rewelacja. gdyby nie to badziewne wykonanie (luzy, plastik), to pewnie bym nawet nie sprzedal. sigma 18-125 przy tym to denko od butelki...
Martin Gorczakowski
Ok, kit zrobiony. Jeśli jeszcze raz usłyszę opinię, że jest kiepsko skonstruowany, ubijęSzlifowanie tego plastiku było maksymalnie wyczerpujące - twarde to skubaństwo!
Obiektyw chodzi bardzo dobrze - elektronika w pełni się komunikuje z aparatem. Od czasu do czasu tylko chyba lustro haczy o soczewkę, słychać to po zmianie tonu klapnięcia. Czy takie haczenie w jakiś sposób wydłuża czas naświetlania? Wiem, że ewentualne opóźnienie byłoby minimalne, ale mimo wszystko...
Od naswietlania jest migawka, wiec raczej nie. Chyba ze przyhaczy permanentnie i przysloni czesc klatki.
...
Haczenie na 100% nie wpływa na czas naświetlania. U mnie się haczy "na stałe" ale zdjęcia sa ok.
Dla zainteresowanych majsterkowiczów:
trafiłem też na coś o 10-22
http://daniel.nordling.nu/foto/EF-S-10D/
Witam !
Ciekawi mnie pewna rzecz. Widziałem parę razy na allegro KITy przystosowane do współpracy z korpusami tylko EF. Czy tak samo można przerobić np. 10-22 canona ? Jeśli tak , to w jaki sposób ?
Z góry dzięki za odpowiedź,
Nevermind
Power of L lenses
Przeczytałem vitez , przeczytałem. Tylko ja po prostu nie znalazłem tego wątku, ktoś mi przeniósł post.
Pozdrawiam !
nevermind
Power of L lenses