Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: Szukam portretówki do Canona R

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Szukam portretówki do Canona R

Cytat Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
    z doświadczenia wiem, że mając torbę pełną szpeju i tak na spacer zabierałem iPhone 11 Pro. Nawet do krajobrazu w góry
    Co kraj, to obyczaj Ja mam całkowicie odmienne podejście do tematu i praktycznie zawsze targam ze sobą torbę ze sprzętem. A na jakieś konkretniejsze wyjazdy, to już obowiązkowo i zazwyczaj małą torbę zastępuję dużym plecakiem foto
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Co kraj, to obyczaj Ja mam całkowicie odmienne podejście do tematu i praktycznie zawsze targam ze sobą torbę ze sprzętem. A na jakieś konkretniejsze wyjazdy, to już obowiązkowo i zazwyczaj małą torbę zastępuję dużym plecakiem foto
    Też kiedyś tak miałem, teraz to albo smartfon albo tylko R + RF 24-105 + RF 50, innych już mi się nie chce taszczyć

Cytat Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
    Dokładnie tego typu zdjęcia mi chodzą po głowie Dzięki za inspirację! Faktycznie 135/2 pracuje super. Na początku to pewnie za długa ogniskowa dla mnie będzie, ale po roku w plener wydaje się w sam raz.
    To zacznij od 50 mm
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 15-09-2021 o 13:55

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Szukam portretówki do Canona R

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Też kiedyś tak miałem, teraz to albo smartfon albo tylko R + RF 24-105 + RF 50, innych już mi się nie chce taszczyć
    Ale u mnie tak jest od lat i jeśli tylko nie zacznie mi dokuczać kręgosłup, to prędko się to raczej nie zmieni. Lekki zestaw jest prawie identyczny z twoim (jedynie 85 coraz częściej zamiast 50 mm) i to mam prawie zawsze, jak się gdzieś wybieram, że jest prawdopodobieństwo zdjęć. A wersja ciężka, to już bardzo różnie, ale akurat Ty się tego pewnie doskonale domyślasz. Zwłaszcza zawartości plecaka w wersji na pokazy. Tragarz by się przydał
    Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    To zacznij od 50 mm
    I to jest najlepsza rada moim zdaniem.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów