Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
Skoro ktoś kompletuje sprzęt do konkretnego celu to słusznie że pyta i ma ten komfort że może go dostosować do swoich potrzeb. Niestety niektóre rzeczy można sprawdzić tylko w praktycznym działaniu gdyż opinie o sprzęcie którego się nie używało podyktowane są tylko pozorną oszczędnością i naturalnym pędem do tego aby ukręcić bicz z piasku.
Nie oszukujmy się, też tak myślałem, rozumiem Wasze wątpliwości. Na początku wyłączałem IS i włączałem aby mieć porównanie. Byłem w szoku że mogę z ręki robić ostre portrety przy 1/15s! a już zupełnie trudno mi było uwierzyć że bez IS przy 1/400s można poruszyć zdjęcie. Ale jednak można!, to co wcześniej uważałem za błąd AF okazuje się być właśnie poruszonym zdjęciem.
1/15 i portrety
Przepraszam ale trudno mi w to uwierzyć.
Nawet lekkie ruchy portretowanej osoby spowodują degradację zdjęcia a co dopiero ruchliwe dzieci i takie czasu migawki.

Stabilizacja jest świetną sprawą ale ja wykorzystywałem ją głównie do scen statycznych gdzie mogłem spokojnie zjechać do bazowego iso i z ręki robić ujęcia np: miast nocą.