Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 136

Wątek: Szukam portretówki do Canona R

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Szukam portretówki do Canona R

Dziękuje bardzo
    https://www.photographer-limerick.com/
    Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Weź też pod uwagę, to że w tej chwili szkło nie jest już produkowane co wiąże się z utratą obsługi serwisowej w razie awarii.
    Obrazek jednak ciągle fajny
    Miłego dnia
    moja www

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Weź też pod uwagę, to że w tej chwili szkło nie jest już produkowane co wiąże się z utratą obsługi serwisowej w razie awarii.
    ale to nie jest jednoznaczne przeciez. Canon z reguly dotstarcza czesci zamienne do obiektywow jeszcze dobrych kilka lat po zakonczeniu ich produkcji. nie wiem jakim starociem jest 85/1.2 wiec nie upieram sie, ze jego to nadal dotyczy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Z tego co pamiętam to przez 5 lat po wycofaniu produktu jest obsługa serwisowa u Canona.
    Nawet ostatnio na swoim fanpage-u dali przykład klienta z 5d2, którego nie mogli właśnie z tego względu naprawić. Wiadomo, że i tak nie było sensu, bo lepiej i taniej kupić inny używany egzemplarz za 1000zł. Z tym obiektywem jest jednak trochę inaczej. Taki w ładnym stanie kosztuje 5000zł a padnie Ci taśma komunikacyjna albo guma się rozciągnie i już nie dostaniesz
    Z drugiej strony to szło zaczyna nabierać wartości kolekcjonerskiej i cena może rosnąć
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Jeśli chodzi o wersje pierwszą to Premiera: wrzesień 1989, Druga to marzec 2006 oba dziadki i oba wymiatacze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

bez jaj. mkII to nawet pelnoletniego jeszcze nie kupisz. to co to za dziadek???

24-letnie EF-y nadal wymiataja. co ciekawe kod jest UL0600 (czerwiec 1997) a wiele stron internetowych twierdzi, ze premiera w grudniu 1997 byla
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210804-Canon EOS 6D Mark II-8489.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	1,84 MB
ID:	6828
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-09-2021 o 19:23
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Skoro ktoś kompletuje sprzęt do konkretnego celu to słusznie że pyta i ma ten komfort że może go dostosować do swoich potrzeb. Niestety niektóre rzeczy można sprawdzić tylko w praktycznym działaniu gdyż opinie o sprzęcie którego się nie używało podyktowane są tylko pozorną oszczędnością i naturalnym pędem do tego aby ukręcić bicz z piasku.
    Nie oszukujmy się, też tak myślałem, rozumiem Wasze wątpliwości. Na początku wyłączałem IS i włączałem aby mieć porównanie. Byłem w szoku że mogę z ręki robić ostre portrety przy 1/15s! a już zupełnie trudno mi było uwierzyć że bez IS przy 1/400s można poruszyć zdjęcie. Ale jednak można!, to co wcześniej uważałem za błąd AF okazuje się być właśnie poruszonym zdjęciem.
    1/15 i portrety
    Przepraszam ale trudno mi w to uwierzyć.
    Nawet lekkie ruchy portretowanej osoby spowodują degradację zdjęcia a co dopiero ruchliwe dzieci i takie czasu migawki.

Stabilizacja jest świetną sprawą ale ja wykorzystywałem ją głównie do scen statycznych gdzie mogłem spokojnie zjechać do bazowego iso i z ręki robić ujęcia np: miast nocą.

Uzależniony
    Miasto
    .

Ujęcia artystyczne.

Można zamrozić ruch z czasem i ponad sekundę... Błyskiem

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

1/15 to uniwersalny czas w sporcie. Wszystkie 1'ki na igrzyskach, mają taki czas ustawiony na sztywno.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    1/15 to uniwersalny czas w sporcie. Wszystkie 1'ki na igrzyskach, mają taki czas ustawiony na sztywno.
    Chyba jak jest dekoracja i hymny grają
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów