Dziękuje bardzo
Dziękuje bardzo
https://www.photographer-limerick.com/
Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano
Weź też pod uwagę, to że w tej chwili szkło nie jest już produkowane co wiąże się z utratą obsługi serwisowej w razie awarii.
Obrazek jednak ciągle fajny![]()
Miłego dniamoja www
Z tego co pamiętam to przez 5 lat po wycofaniu produktu jest obsługa serwisowa u Canona.
Nawet ostatnio na swoim fanpage-u dali przykład klienta z 5d2, którego nie mogli właśnie z tego względu naprawić. Wiadomo, że i tak nie było sensu, bo lepiej i taniej kupić inny używany egzemplarz za 1000zł. Z tym obiektywem jest jednak trochę inaczej. Taki w ładnym stanie kosztuje 5000zł a padnie Ci taśma komunikacyjna albo guma się rozciągnie i już nie dostaniesz
Z drugiej strony to szło zaczyna nabierać wartości kolekcjonerskiej i cena może rosnąć![]()
Miłego dniamoja www
Jeśli chodzi o wersje pierwszą to Premiera: wrzesień 1989, Druga to marzec 2006 oba dziadkii oba wymiatacze
![]()
1/15 i portrety
Przepraszam ale trudno mi w to uwierzyć.
Nawet lekkie ruchy portretowanej osoby spowodują degradację zdjęcia a co dopiero ruchliwe dzieci i takie czasu migawki.
Stabilizacja jest świetną sprawą ale ja wykorzystywałem ją głównie do scen statycznych gdzie mogłem spokojnie zjechać do bazowego iso i z ręki robić ujęcia np: miast nocą.
Ujęcia artystyczne.
Można zamrozić ruch z czasem i ponad sekundę... Błyskiem![]()
1/15 to uniwersalny czas w sporcie. Wszystkie 1'ki na igrzyskach, mają taki czas ustawiony na sztywno.