Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: FF sigmy 35 1.4 art na c6d mk2

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar grreeg

Domyślnie Odp: FF sigmy 35 1.4 art na c6d mk2

Miałem 6D mk1 i Sigma A35mm oraz Sigma A85mm. Niestety trafić egzemplarz który by idealnie ostrzył to tak jak trafić w totolotka.
    USB dock dwa statywy, plansza kalibracyjna i trochę chęci, to wszystko czego potrzeba żeby ustawić odpowiednio ostrzenie.
    Nie jest to nic skomplikowanego, a po dobrze wykonanej kalibracji masz wszystko idealnie w punkt.
    Ja to przerobiłem i wszystko było super.

Coś już napisał
    Miasto
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez grreeg Zobacz posta
    Miałem 6D mk1 i Sigma A35mm oraz Sigma A85mm. Niestety trafić egzemplarz który by idealnie ostrzył to tak jak trafić w totolotka.
    USB dock dwa statywy, plansza kalibracyjna i trochę chęci, to wszystko czego potrzeba żeby ustawić odpowiednio ostrzenie.
    Nie jest to nic skomplikowanego, a po dobrze wykonanej kalibracji masz wszystko idealnie w punkt.
    Ja to przerobiłem i wszystko było super.
    I tak pewnie zrobię że samemu zakupie sobie ten dock. Wysyłki sprzętu i płacenie za ustawianie w serwisach bez pewności czy sprzęt przyjdzie skalibrowany wyjdzie podobnie jak kupno USB dock z możliwością korekcji w razie potrzeby w domu.
    Popstrykalem trochę ostatnio i po mikrokalibracji w body na te +8 myślę że ok 70 % zdjęć z przysłona 1.4 lub 1.6 jest do zaakceptowania, więc po przynknieciu będzie tylko lepiej. Wiec może narazie dam sobie czas do zapoznania się z tym szkłem jeśli af będzie się mylił częściej to będę działał przez usb

Dopiero zaczyna Awatar grreeg

USB Dock zawsze warto mieć choćby dla aktualizacji softu w obiektywach, więc to inwestycja na wiele więcej niż tylko na kalibrację. Nie musisz pożyczać, szukać, prosić się, masz swój i już.
    Obecnie fotografuję R-ką, ale USB dock i tak mi się przydał do aktualizacji właśnie, dlatego mam i nie pozbywam się.
    Co do wysyłania sprzętu do serwisów też miałem obawy, dlatego zrobiłem to sam, a po pewnym czasie skalibrowałem jeszcze raz dla poprawki i pewności jeśli zauważyłem że coś jest nie do końca jakbym chciał. Szkło Sigma Art 35mm jest naprawdę świetne i jak już skalibrujesz wszystko jak trzeba będziesz zachwycony obrazem i ostrością.

Uprawnienia umieszczania postów