Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zużycie prądu - ON/OFF

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie zużycie prądu - ON/OFF

Witam.

Nachodzi mnie od czasu do czasu tak myśl: dajmy na to, że w ciągu godziny mam włączony aparat non stop, i zrobię np. 10 zdjęć (bez wyłączania, usypiania)
    i:
    Sytuacja podobna- ta sama godzina, te same 10 zdjęć, ale w przerwach pomiędzy nimi aparat jest wyłączany.

Pytanie zaś brzmi- w którym przypadku mam mniejsze zużycie prądu? Słyszałem, że same uruchomienie aparatu pobiera go dość dużo- więc lepiej jest nie wyłączać go w ogóle, gdy np. wiem, że będę miał zaraz serię zdjęć (wesela) czy też wyłączać po każdym zdjęciu? Czy ktoś to testował, bądź ma jakąś dokumentację na ten temat?

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jezeli moge cos powiedziec w tym temacie - to mam wrazenie, ze wlasnie bez wylaczania czyli bez ustawiania przelacznika w pozycje off aparat pobiera mniej pradu - tak jak zauwazyles chodzi o rozruch. Zreszta trzeba by bylo podlaczyc miernik zeby to zbadac

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Testowac nie testowalem dokladnie ale wrazenie z uzytkowania mam podobne - nawet bez uzywania przycisku off a samo usypianie (auto power off) i budzenie sie aparatu - tak jakby troche mniej wytrzymywal przy ciaglym budzeniu sie, jak i przy wlaczaniu/wylaczaniu niz przy stanie "always on" .

Magik
    Guest

Domyślnie

Trzeba byc zawsze ON - trzeba byc zawsze czujnym

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magik
    Trzeba byc zawsze ON - trzeba byc zawsze czujnym
    hehe, licho nie spi
    Był za komuny taki plakacik - moze ktos widzial - napis na nim " BADŻ CZUJNY"

Magik
    Guest

Domyślnie

a tak na powaznie mam ustawiony sleep na 1 min, nie wiem czy naprawde mniej zyzywa,

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

to tak jak ja. dyskusja czy mniej czy wiecej chyba nie ma wiekszego sensu - jedno jest pewne - na pewno wygodniej

Uprawnienia umieszczania postów