Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jak sprawdzić, czy aparat nie był używany do filmowania?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Jak sprawdzić, czy aparat nie był używany do filmowania?

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    @becekpl: poniekąd masz rację, rzecz prosta. Niemniej: nowy - +/- 5300. Cashback za niego - 300. Wychodzi 5 tys.

Używany - powiedzmy 4200. To jednak jest różnica.

Raty 0% chwilowo mnie nie dotyczą: musiałem niedawno założyć działalność, żadnych rat 0% nikt mi nie da, póki moja firma" nie będzie miała jakichś 6 miesięcy udokumentowanych dochodów…
    Ja bym się nie fiksował na przebiegach filmowania, kamery dają radę więc dlaczego matryca aparatu nie miała by dać rady. Jeżeli w dniu zakupu matryca jest sprawna to szanse na jej padnięcie są podobne do padnięcia matrycy w nowym aparacie. Ja często naświetlam po kilka minut a 100 godzin pracy matrycy to naświetlanie po 60sek 6 tys razy. To są podzespoły które odmawiają posłuszeństwa z dnia na dzień, podam ci jako przykład 2 takie same dyski SSD które miałem w serwerze - jeden zapis 4 tb i padł kontroler, drugi ma zapisane 230 TB i działa. Pytanie czy kupiłbyś dysk z przebiegiem 2 TB ? Przecież to prawie nowy dysk. Natomiast sam musisz ocenić opłacalność zakupu używki, nie śledzę cen ale jeżeli przy kwocie 5 tys jest to 15-20% to ja osobiście bym się zastanowił. Kolega Becek napisał ci to może zbyt obcesowo ale jest w tym sporo prawdy. Matryca to jedno, ale aparat z przebiegiem 5 tys zdjęć może mieć wciśnięty spust migawki 200tys razy, może być zamoczony, zawilgocony, bateria może być zajechana itd.Aha i jeszcze jedno: nie ma okazji
    Ostatnio edytowane przez Tom77 ; 19-05-2021 o 16:21

Uprawnienia umieszczania postów