Cytat Zamieszczone przez Kubaman
a tak serio Zielony, to co miałeś na myśli związanego z "Wirtualnym Światem" proponując tę fotkę? Jak dla mnie zdjęcie jest nie na temat, choć samo w sobie klimacik jakiś tam ma. Do tego wygląda na niedbale opracowane - bo skoro tłum faluje i jes rozmyty, to spokojnie można było usunąć ten paskudny mega szum z tej części zdjęcia.
Fotka jest na temat bo... taki był zamysł autora
Jak wspomniałem gdzieś wcześniej temat dosyć dziwny i każdy to mógł inaczej zorganizować. Albo całkiem dosłownie, albo coś pokombinować. Tak też było w tym przypadku. Swoją drogą to chciałem też później napisać do Was prośbę: jakie mielibyście koncepcje na fotkę w tym temacie? Zdjęcie RJ'tki, routera czy co? Jeśli chodzi o jakość fotki to jest jaka jest. Szum pozostał bo NeatImage nie mam nawet zainstalowane. Ale szum z 20D jest OK, czyż nie? Może kolega Il Fuoco coś powie na ten temat - on lubił interpretować szumy Ostra też nie jest - bo poruszona była. Nie każda fota musi być ostra. Robione z ręki na szybciora. Ta chwila trwała krótko. W dodatku z tej fotki został mi tylko ten resize co wisi na imageshacku RAW poszedł z dymem przy formatowaniu karty - nieumyślnie. ISO 1600; tyle pamiętam

Cytat Zamieszczone przez kami74
...według mnie mówia tyle, że oni sa w swoim (prawdziwym) świecie a reszta dla nich jest czymś nie rzeczywistym, właśnie tyułowym wirtualnym światem - jest a nie ma. Tyle moich wywnętrzeń, czas żeby autor zwycięskiej fotki się wypowiedział
Coś w tym kierunku...

hmm, no nie chcę mówić zanim nie odezwie się zapytany - i w żadnym wypadku proszę tego nie odbierać jako bufoniastego zapyzienia (sam poddaję się krytyce w moim wątku w galeriach, choć mało kto z tego korzysta).
Spoko; jeśli chodzi o krytykę. Jak sam wiesz/wiecie, że za dużo nie pokazałem na forum. Mimo, że rocznica już minęła A może to mój wybór? Póki co uczę się patrzeć i fotografować. A na własną stronkę też pewnie niedługo przyjdzie czas.

Wracając do tematu - wirtualny, oznacza wprost "możliwy", a potocznie jest rozumiany jako pewien wytwór współczesnej elektroniki. Gdyby było Świat obok nas, Poza światem, Mój świat etc, to OK, ale tutaj nie kumam bluesa.
Być może masz rację. Coś w tym jest.

Dzięki i pozdrawiam,
Zielony