jak sobie poradzić z kolorem skóry w naturALNYCH warunkach , bo mnie to nie wchodzi skóra jest blada , szara pozbawiona barwy
jak sobie poradzić z kolorem skóry w naturALNYCH warunkach , bo mnie to nie wchodzi skóra jest blada , szara pozbawiona barwy
IMO pomiar światła skupiony na skórze, odpowiednie światło, RAW i obróbka w komputerze ... jest wiele czynników ...
niby racja ale zrób 20 zdjęć i każde teraz obrabiaj , a może problem to balans bieli?
W!
Jakies nieostre to zdjecie takie...
Zdrowko
to chyba wynik kompresji, raw jest dużo lepszy i ostrzejszy, ale mi chodzi o skórę a nie o ostrość
Hmm na tym zdjęciu skóra wygląda raczej dobrze tzn. naturalnie, może to kwestia tego że twarz jest w cieniu a chłopiec na opalonego też nie wygląda, btw kolory na stroju są ładnie nasycone tam gdzie pada na nie światło.
Jah Bless
na moje oko to skóra wygląda naturalnie...
dołączam sie.. skora jest normalna.. no chyba ze chlopiec to jednak Indianin, wtedy chyba powinno byc bardziej czerwono![]()
Foto poruszone na 100% kolor jest oki - moim zdaniem oczywiscie.Zamieszczone przez 1507
Skoro robisz raw to dla kazdej sesji mozesz ustawic sobie parametry na jednej focie a pozniej dwoma kliknieciami zastosowac do reszty fot znacznie usprawnia obrobke![]()
5D + L
No tak i dodatkowo horyzont jest ukośny, ale co to ma do rzeczy? Kolor skóry na moim monitorze wygląda normalnie. Może to jest kwestia niewłaściwego profilu kolorów w Twoim monitorze?Zamieszczone przez borkomar
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie