Kolaj, powiem Ci na pocieszenie, że próbuję z tym pszczelim kadrem i... nic. To przekracza ludzkie umiejętności! Jak Ty żeś ją złapał w ostrość, hę?
Kolaj, powiem Ci na pocieszenie, że próbuję z tym pszczelim kadrem i... nic. To przekracza ludzkie umiejętności! Jak Ty żeś ją złapał w ostrość, hę?
12. Jedno makro na końcówkę sezonu
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Fajne, kojarzy mi się z emerytem, który cały dzień z łokciem opartym o parapet okna obserwuje co dzieje się na blokowisku.
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
probowalem sie bawic w macro, odwrocony kit trzymany rekami:P i juz poznalem co to GO i duza skala
to zdjecie z pszczolka to była sama setka, czy tez jakis pierscien? pierscienie to kurcze kosztuja, jesli maja przenosic dane..
Jeśli chodzi Ci o zdjęcie nr 6, to z całą pewnością było robione bez pierścieni. Przy takiej skali odwzorowania użycie pierścieni jest nieuzasadnione. Natomiast, jak wrócę do domu, to się upewnię, czy ja go przypadkiem nie robiłem w ogóle szkiełkiem 70-200, bo coś mi tak chodzi po głowie. Napewno było mocno wykadrowane.
Co do samych pierścieni, to tam, gdzie jest to konieczne używam Kenko z przeniesieniem. Niestety, jest jak piszesz. Trochę kosztują![]()
ok, dziekuje za te informacjena pewno sie przydadza. nie powiem, w momencie kiedy bede mial troche za duzo gotówki.. na pewno sprawie sobie taką zabawke
poki co jednak zbieram informacje, coby nie umoczyc sporej sumy
czekam na kolejne!
hmm moze spróbuj wyostrzyc i coś zrobić (kontrast?) zeby koloki byly mniej wyprane?
albo moze ja musze cos z monitorem zrobic![]()
hmm.. przydałaby się większa przysłona