@pit dzięki za odpowiedź, poczytałem dużo na temat tamrona i skonsultowałem również z osobą, która posiada obydwa obiektywy
wybiorę sigmę, ze względu na lepszą współpracę z R-ką
@pit dzięki za odpowiedź, poczytałem dużo na temat tamrona i skonsultowałem również z osobą, która posiada obydwa obiektywy
wybiorę sigmę, ze względu na lepszą współpracę z R-ką
Hmmm, mam też 70-200 f4 IS, akurat pożyczyłem znajomemu, który ma RP i faktycznie coś wspominał, że dziwnie ostrzy.
Odnośnie Tamrona 150-600 G2, to kontaktowałem się z serwisem Tamrona i twierdzą, że to kwestia starego firmware.
Dzisiaj odbieram konsolę do podłączenia obiektywu do kompa, zaktualizuje firmware i dam znać czy się poprawiło.
Daj znać czy jest poprawa. Aktualizacja oprogramowania w serwisie Tamrona - https://serwis.proclub.pl/autoryzowany-serwis, to aktualnie około 5 dni oczekiwania, a jeżeli 150-600 G2 jest już po gwarancji to dodatkowo koszt około 60 zł.
Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 14-04-2021 o 19:30
Trochę gratów i nieco innych szpargałów...
Po podłączeniu do konsoli okazało się, że obiektyw firmware ma "up to date" i nie ma czego aktualizować (od początku to podejrzewałem, bo mam dość nowy egzemplarz).
Tak że pozostaje ewentualna wysyłka na Żytnią w ramach gwarancji i niech oni rozkminiają.
Generalnie nie jest to jakaś poważna uciążliwość, ale fajnie jakby AF działał poprawnie.
Na osłodę dodam, że podłączając 150-600 G2 z konwerterem x2 Tamrona, wciąż działa AF![]()