Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Gudzowaty ?!?!

Mieszany widok

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wszyscy jezdzimy z grubsza na te same imprezy, mamy z grubsza taki sam sprzet... (bo w tym sporcie wszysko kreci sie tak naprawde wokol 100-400IS). I co? I nic: jedni robia piekne zdjecia, inni przecietne fotki, a jeszcze inni kompletne gnioty. Rozklad Gaussa
    Bo to jest tak, że nie wystarczy tylko dobry sprzęt by robić dobre zdjęcia, ale też by je robić, często konieczny jest właśnie dobry sprzęt. Co widać choćby po Twoich air-photkach.

Cytat Zamieszczone przez Jac
    cala tamta seria afrykanska byla kolorowa
    Super są te zdjęcia!
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyciu
    Bo to jest tak, że nie wystarczy tylko dobry sprzęt by robić dobre zdjęcia, ale też by je robić, często konieczny jest właśnie dobry sprzęt. Co widać choćby po Twoich air-photkach.
    Na tym samym forum sa ludzie ktorzy z 300D i jakimis tanimi 75-300 robia zdjecia co najmniej tak samo dobre jak ja. Lub raczej "byli" i "robili", bo w miedzyczasie dorobili sie lepszych zabawek ;-) Ja sam najwiekszy postep zrobilem od momentu kupienia 100-400, a nie w momencie.

Dobry sprzet jest wygodny ale na pewno nie konieczny. Konieczny to moze byc 1D jesli sie jezdzi na jakies blotne safari albo 600/4 dla reportera ktory chce zlapac dobry kadr papieza w oknie na placu Sw. Piotra. Albo kilka dobrych lamp dla fotografa studyjnego.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Konieczny to moze byc 1D
    a ja przeczytalem ID - przeciez tez sie moze przydac

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Na tym samym forum sa ludzie ktorzy z 300D i jakimis tanimi 75-300 robia zdjecia co najmniej tak samo dobre jak ja.
    O - nie przeczę, choć to zapewne byłaby rzadkość. Daj link.

Ja sam najwiekszy postep zrobilem od momentu kupienia 100-400, a nie w momencie.
    Używając żargonu lotniczego - napisałeś mniej więcej, że 100-400 IS sprawił, że rozwinąłeś skrzydła. No właśnie przecież o tym mówię.
    Przecież to jasne, że nie aparat robi zdjęcia, ale też nie da się np.powtórzyć pewnych ujęć z Twojej galerii bez szybkiego AF, długiego tele i IS'a pewnie.
    EOT dla mnie.

Dobry sprzet jest wygodny ale na pewno nie konieczny.
    Napisałem, że "czasami" jest konieczny. I nadal tak twierdzę. A że ktoś tamronem robi równie dobre, czy lepsze niż kto inny Lką, to już tylko kwestia jak się z ów "możliwości" korzysta.

pzdr.
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Uprawnienia umieszczania postów