Mam taki mały dylemacik:
Dysponuję kwotą około 2500 zł i chciałbym wybrać do roboty LCD-ka o stosunkowo dobrych parametrach. Między innmi ma on służyć do DTP. Zdaje sobie sprawę, iż za tę cenę rewelacji i idealnego odwzorowania kolorów nie będzie, ale mam nadzieję iż przy pomocy kalibratora EyeOne Display2 (oddzielny wydatek - swoją droga gdzie najtaniej? ) uda się coś nawet z tak taniego monitora wycisnąć.
Upieram się na panorame bo chodzi o miejsce do pracy z programami adobe (indyczek i ps).
Do układu typu dwa monitory jeden wynik pracy, drugi palety jakoś nie mogę się przekonać mimo że mam możliwość takiej pracy. Może to kwestia niezbyt wygodnego ustwaienia monitorów - niestety na inne miejsca brak.
Od biedy zawsze mogę wynik na końcu sprawdzić na CRT Sony E230 (tandeta ale CRT).
Pod uwagę biorę obecnie dwa modele i nie bardzo wiem, na który się zdecydować: Fujitsu Siemens S20-1W i Belinea 102035W.
Belinea zachwalana była jakiś czas temu ze względu na równe charakterystyki składowych koloru. O Siemensie zbyt dużo nie wiem.
Może ktoś miał do czynienia z tymi panelami?
Pozdrawiam
Zigi