Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: moc lampy studynej na start do domowego studia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Re: moc lampy studynej na start do domowego studia

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Znam Reportera 200 (i jego warianty od Neweera i Godoxa) + jej tańszego klona YN200. Nawet brałem pod uwagę przez moment ale 1200-1600 zł w zależności od wersji zwykłej czy pro to trochę dużo jak na zabawę portretem, która dość szybko może się znudzić. Dodatkowym "przeciwem" są już posiadane lampy reporterskie, które wkładane w S2 działają podobnie... Studyjny Move X 200 to niecałe 500 pln i ma światło pilotujące, którego brak najbardziej mnie denerwuje w lampach reporterskich.
    Do prawdziwej zabawy w studio i tak będziesz potrzebował co najmniej dwie lampy studyjne. Ja do dziś mam używki Quantum 300+ kupione od kolegi 8 lat temu. W jednej miesiąc wcześniej (styczeń 2021) wymieniłem palnik (sam wlutowałem w kołki podstawy - koszt 100 zł https://afe.pl/palnik-do-lamp-blysko...00-fv-400.html ) i działa dalej. Nawet dzisiaj jej używałem do sesji. Tak więc nie bój się szukania używek, ale tu ostrożnie bo w przypadku wynajmowanych miejsc wyposażonych w lampy są delikwenci, którzy zarzynają takie lampy aż dym z nich leci w trybie seryjnym.

A zamiast "pilota" lepiej zainwestuj w LAMPĘ PANELOWĄ DIODOWĄ 600 LED PRO U600+ Z WROTAMI https://afe.pl/lampa-panelowa-diodow...z-wrotami.html za 280 zł, będzie lepiej , jaśniej i z modyfikacją barwy światła od 3200K (barwa ciepła) do 6500K (barwa zimna)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 27-02-2021 o 20:23
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów