Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Canon EOS 5D + ...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Aha Nocitis, jedna sprawa : waga. Sproboj sie z zestawem 24-70+5d i zobacz czy bedzie Ci sie chcialo takie cos co chwila wyciagac z plecaka, nosic, uzywac caly dzien.... czy te ~2,3 kg nie zniecheca to to fotografowania; np. ja w fotografii tego typu cenie sobie wagę / uniwersalność / jakość dokładnie w takiej kolejności.

Noctis
    Guest

Domyślnie

Diego: wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale ... ja mam strasznie małe dłonie. Mam trochę znajomych płci żeńskiej i żadna nie ma tak małych dłoni jak ja. Samo 5D waży 810g a 24/105 670 to razem daje 1,48kg z tym sobie chyba jeszcze dam radę, z 24-70 mogłoby być to uciążliwe..

Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noctis
    Diego: wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale ... ja mam strasznie małe dłonie. Mam trochę znajomych płci żeńskiej i żadna nie ma tak małych dłoni jak ja. Samo 5D waży 810g a 24/105 670 to razem daje 1,48kg z tym sobie chyba jeszcze dam radę, z 24-70 mogłoby być to uciążliwe..
    Ja dla odmiany mam wielkie dłonie i dłuugie palce Powiem Ci, że 5d+28-70L (i jeszcze pare klamotow w plecaku) skutecznie zniechecalo do fotografi gdzies tak kolo poludnia. Poprostu jak pomyslalem, że znow mam wyciagac ten %$#^%&^%$# aparat.... Sam mialem ogromny dylemat dokladnie taki jak Ty i po wielu nieprzespanych nocach zdecydowalem sie na 24-105 + 50 1.4 Jakosciowo i wagowo jest ok. A tak na marginesie znam goscia co tylko 50 1.4 uzywa.

Noctis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Ja dla odmiany mam wielkie dłonie i dłuugie palce Powiem Ci, że 5d+28-70L (i jeszcze pare klamotow w plecaku) skutecznie zniechecalo do fotografi gdzies tak kolo poludnia. Poprostu jak pomyslalem, że znow mam wyciagac ten %$#^%&^%$# aparat.... Sam mialem ogromny dylemat dokladnie taki jak Ty i po wielu nieprzespanych nocach zdecydowalem sie na 24-105 + 50 1.4 Jakosciowo i wagowo jest ok. A tak na marginesie znam goscia co tylko 50 1.4 uzywa.
    2.5 kg to zdecydowanie za dużo, Ciebie to męczyło a jesteś mężczyzną, więc co dopiero mnie Kupię 24-105. Teraz się tylko zastanawiam jak fotografować nasz piękny kraj bez ryzyka kradzieży sprzętu. 5D+24-105 nawet dla laika wygląda na pożądny sprzęt i tutaj zaczyna się problem z panami o łysych i nie tylko głowach. Eh, brak słów.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

...Teraz się tylko zastanawiam jak fotografować nasz piękny kraj bez ryzyka kradzieży sprzętu. 5D+24-105 nawet dla laika wygląda na pożądny sprzęt i tutaj zaczyna się problem z panami o łysych i nie tylko głowach. Eh, brak słów.
    No to jest naprawdę powazny problem.
    Całkiem serio to przychodzi mi do głowy, aby przygarnąć jakiegoś dobermana lub innego tego typu kochanego pieska i z nim chodzić w plener.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Noctis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    No to jest naprawdę powazny problem.
    Całkiem serio to przychodzi mi do głowy, aby przygarnąć jakiegoś dobermana lub innego tego typu kochanego pieska i z nim chodzić w plener.
    Tym bardziej, że 20D mi już ukradli, a jak mi ukradną 5D to już mi nikt nie kupi kolejnego aparatu, no bo ile można... Mam psa, shar-pei'a niestety przy włamaniu do naszego domu to pewnie jeszcze złodzieja polizał na "do widzenia". Zero agresji. Ten kraj jest chory, chyba bezpieczniej mi będzie robić zdjęcia na indyjskich ulicach niż polskich..

Djtermoz: droższy? Gdzie jest ten sklep o którym mówisz? Mój Ojciec pływa na statkach w takich krajach jak: Anglia, Francja, Niemcy, Norwegia, Szkocja - zastanawiałam się nawet czy on by nie mógł tam kupić, ale gwarancja...

Miasto
    Madrid

Domyślnie

Tym bardziej, że 20D mi już ukradli, a jak mi ukradną 5D ......
    Use Slingshot 200 Luke

Dyskretny plecak, mozna szybko wyjac i schowac aparat. Osobiscie uzywam i bardzo sobie chwale
    btw jak Ci ukradli ?

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    To tak jak ja. Tez ulubionym zestawem jest 5D + 50/1.4 i jest dobrze. Dodatkowo jeszcze 17-40/4L i mam wszystko co potrzebuje. No i wagowo wychodzi to bardzo rozsadnie.
    Ja mam podobnie 85 1.8 + 17-40
    Brakowalo mi tylko czegos uniwersalnego.
    Ostatnio edytowane przez Diego ; 02-06-2006 o 14:15

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Djtermoz: droższy? Gdzie jest ten sklep o którym mówisz?
    W USA. A konkretnie w Nowym Jorku.
    24-105L za $1250 - $50 rabatu = $1200
    24-70L za $1150 - $50 rabatu = $1100

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Teraz się tylko zastanawiam jak fotografować nasz piękny kraj bez ryzyka kradzieży sprzętu
    Z balkonu?
    Piszesz że ukradli ci 20D. Jeśli to był rozbój, to chodzenie z zestawem 5D+24-105 będzie bardzo traumatycznym przeżyciem, współczuję.
    Kup sobie zwykły czarny pasek bez napisów na szyję i poszukaj kogoś o podobnych zainteresowaniach żeby nie chodzić z aparatem w pojedynkę. Nie noś torby fotograficznej, tylko jakąś zwykłą na ramię, odpowiednio w środku wyłożoną. Ewentualnie jakiś mocny monopod żeby przywalić bandycie w łeb

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Poprostu jak pomyslalem, że znow mam wyciagac ten %$#^%&^%$# aparat.... (...) A tak na marginesie znam goscia co tylko 50 1.4 uzywa.
    To tak jak ja. Tez ulubionym zestawem jest 5D + 50/1.4 i jest dobrze. Dodatkowo jeszcze 17-40/4L i mam wszystko co potrzebuje. No i wagowo wychodzi to bardzo rozsadnie.

A tak na marginesie - nie wiem jak jest w Polsce ale w porzadnym sklepie (B&H) to 24-105L jest drozszy niz 24-70L wiec autorka watku za te zaoszczedzone pieniadze spokojnie moglaby sobie kupic to wymarzone szkielko (24-70L). Inna sprawa ze wazy prawie kilogram...

Uprawnienia umieszczania postów