No to jest naprawdę powazny problem.Zamieszczone przez Noctis
Całkiem serio to przychodzi mi do głowy, aby przygarnąć jakiegoś dobermana lub innego tego typu kochanego pieska i z nim chodzić w plener.
No to jest naprawdę powazny problem.Zamieszczone przez Noctis
Całkiem serio to przychodzi mi do głowy, aby przygarnąć jakiegoś dobermana lub innego tego typu kochanego pieska i z nim chodzić w plener.
Tym bardziej, że 20D mi już ukradli, a jak mi ukradną 5D to już mi nikt nie kupi kolejnego aparatu, no bo ile można... Mam psa, shar-pei'a niestety przy włamaniu do naszego domu to pewnie jeszcze złodzieja polizał na "do widzenia". Zero agresji. Ten kraj jest chory, chyba bezpieczniej mi będzie robić zdjęcia na indyjskich ulicach niż polskich..Zamieszczone przez gwozdzt
Djtermoz: droższy? Gdzie jest ten sklep o którym mówisz? Mój Ojciec pływa na statkach w takich krajach jak: Anglia, Francja, Niemcy, Norwegia, Szkocja - zastanawiałam się nawet czy on by nie mógł tam kupić, ale gwarancja...
Use Slingshot 200 LukeZamieszczone przez Noctis
Dyskretny plecak, mozna szybko wyjac i schowac aparat. Osobiscie uzywam i bardzo sobie chwale![]()
btw jak Ci ukradli ?
Ja mam podobnieZamieszczone przez djtermoz
85 1.8 + 17-40
Brakowalo mi tylko czegos uniwersalnego.
Ostatnio edytowane przez Diego ; 02-06-2006 o 14:15
Jeśli mordują za odtwarzacz mp3 to i dyskretny plecak nie pomoże.Zamieszczone przez Diego
Z tą kradzieżą to możecie się śmiać z mojej głupoty, naiwności, bo cała historia mogłaby iść z powodzeniem do rozmów w toku... Miałam znajomą, znałyśmy się 12 lat - mieszkamy blisko siebie, razem się bawiłyśmy jak byłyśmy małe. Mimo, że potem lekko oddaliłyśmy się od siebie - inne zainteresowania, znajomi - czasem spotykałyśmy się na piwie. I tak też było tego dnia, po owym piwie zaprosiłam koleżankę do mojego domu. Koleżaka owa powiedziała, że słyszała, że mam nowy aparat. Poszłam z nią do mojego pokoju, otworzyłam szafkę w której trzymałam aprat.... wyjęłam, pokazałam, zrobiłam zdjęcie... w trakcie jak ona była u mnie zgarnęłam śmieci z biurka do worka i wyrzuciłam do wsypu. Gdy ona wyszła zapakowałam aparat i kamerę, która też tam była do torby i włożyłam do owej szafy. Po kilku godzinach chciałam gdzieś wyjść i zorientowałam się, że nie ma kluczy... zadzowniłam do znajomej czy przypadkiem nie zabrała, ona powiedziała, że przeszukała torbę i nic nie ma. Uznałam więc (o ja głupia), że klucze wrzuciłam do tego nieszczęsnego worka i wywaliłam... gdy Matka wróciła z pracy powiedziałam jej, że nie ma kluczy, ociągałyśmy się z wymianą zamka ponad tydzień, miałam wtedy dużo nauki więc co dzień nie bawiłam się aparatem. Sięgnęłam po niego jakoś szóstego dnia... patrzę nie ma! Nie ma całego plecaczka z aparatem, kamerą, obiektywem, kartami pamięci... Złodziejka musiała być tutaj rano, wtedy u mnie nie ma nikogo i ona o tym dobrze wiedziała, Ojciec był w morzu... więc ryzyko było małe. Całe szczęście, że laptop wtedy był w serwisie bo jeszcze i to by mi zabrała. Poszłam na policję, opowiedziałam wszystko... przy okazji chodziły na osiedlu wtedy pogłoski, że ta dziewczyna jest w ciąży i próbowała pożyczać pieniądze na aborcję... policja niczego nie udowodniła jej, brak dowodów/świadków... niestety. Dlatego teraz będę się trząść nad moim 5D... i pewnie będę się bała nawet z postawnym Ojcem z nim wyjść na ulicę :/
Zamieszczone przez Noctis
Ale skur....o !
"Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam"
Dokładnie, czasem się nie wie kogo się do swojego domu wpuszcza. Ale z dwoja złego, lepsza taka kradzież, niż spotkanie z dresami gdzieś w parku.. tacy to nie tylko ukradną, ale jeszcze pobić mogą człowieka...Zamieszczone przez Diego
Noctis: Po tym co piszesz widzę że jesteś raczej amatorką. Powiedz czy ten 20D nie spełniał twoich oczekiwań?. Ja rozumiem że jeśli cię stać na lepszy aparat, to czemu nie, ale może lepiej kupić tańszego 20D albo 30D, który da ci tyle samo satysfakcji i dobre zdjęcia, a zawsze chodzenie z puszką za 3000-4500 jest mniej stresujące niż za 9000...
W USA. A konkretnie w Nowym Jorku.Zamieszczone przez Noctis
24-105L za $1250 - $50 rabatu = $1200
24-70L za $1150 - $50 rabatu = $1100