Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Canon EOS 5D + ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ja wymiekam w tym temacie... wroce pozniej.... pachnie trollem....

Domyślnie

w Warszawie w blue-city mozna wypozyczac obiektywy sigmy. Pozycz obiektyw 12-24 i sama sie przekonasz, czy to ci odpowiada. Ja osobiscie bym tego nie proponowal, ale najlepiej sprawdzic samemu
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Domyślnie

hmm do krajobrazow to i 24mm sie nada bierz 24-105 w kicie i sie pobaw zobaczysz czego Ci brakuje (czy szerokosci czy swiatla czy tele i sobie dokupisz) a jak juz bediesz wiedziala co chcesz to 24-105 zawsze mozesz sprzedac i zapewne nie stracisz na nim
    (skoro robilas zdjecia 20d to dziwi mnie Twoje pytanie ??? troll?? )

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noctis
    Chodzi o to, że jestem biedną studentką

Noctis
    Guest

Domyślnie

Wybaczcie, że nie znam się na fotografii na tyle na ile powinnam jako przyszły użytkownik 5D. Kupię w takim razie 24-105 z 5D a w przyszłości: CANON EF 24-70 mm f/2.8 L USM zamiast ezgotycznej 14.

Do 20D miałam 18-55, nie nacieszyłam się nim zbyt długo.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Mniej więcej, ale w ciasnych pomieszczeniach się powinien sprawdzić no i w krajobrazach wyżej wspomnianych.
    Być może, ale zostaw sobie jednak te 14mm na później, bo jak koledzy napisali, to trudna ogniskowa i przypuszczam, że 1,5 roczne doświadczenie moze nie być wystarczające dla jej opanowania.

Co do tego od jak dawna fotografuję hm jakoś 2 lata, z przerwą półroczną po kradzieży 20D.
    Bardzo mi przykro :-(

Fotografuję głównie krajobrazy, często również portrety no i często będę w Indiach, więc chciałabym mieć też coś uniwersalnego, co sfotografuje zarówno człowieka na ulicy jak i zachód słońca
    24-105/4L bedzie IDEALNY.
    Pojedź w Świat, wróć szczęśliwie, wystaw galerie, pooglądamy i pogadamy :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

chcialbym zobaczyc portret wykonany 14mm heh

sv
    Guest

Domyślnie

zamiast egzotycznej 14 (ktora nie jest rewelacyjna) kup 16-35/2,8, a tego 24-105 sobie zostaw bo to swietne szklo

Domyślnie

dokladnie jak mowi sven 24-105 jako spacer zoom + 16-35 2,8 do ciemnych pomieszczen i krajobrazow a do portretow 85 1,8 a pozniej jeszce sigme 500mm /4,5 ehh

Noctis
    Guest

Domyślnie

Dobrze, kupuję więc z 24-105. Dziękuję z rady i przepraszam jeśli kogoś mój post zdenerwował.

dokladnie jak mowi sven 24-105 jako spacer zoom + 16-35 2,8 do ciemnych pomieszczen i krajobrazow a do portretow 85 1,8 a pozniej jeszce sigme 500mm /4,5 ehh
    Chyba zacznę głodować by na to wszystko uzbierać

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów