Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Proszę o pomoc

  1. #1

    Dołączył
    Feb 2021
    Miasto
    GRABNIK OSADA
    Posty
    5

    Domyślnie Proszę o pomoc

    Mam problem z aparatem Canon Eos 1000D. Po zrobieniu jednego zdjęcia wyskakuje błąd err 02 błąd karty. Proszę o jak najszybszą pomoc.

  2. #2
    Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Dołączył
    Nov 2007
    Miasto
    zg
    Posty
    3 527

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Z każdą kartą tak jest?
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R, RF 24-105/4L, C16-35/4L IS, C35/2 IS, C70-300L IS, M50, M11-22, M22, M32, M55-200

  3. #3

    Dołączył
    Feb 2021
    Miasto
    GRABNIK OSADA
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Sprawdzałem nową kartę 64gb oraz 8gb i z dwiema jest to samo

    --- Kolejny post ---

    Przy zmianie karty aparat prosi o zrobienie formatu. Format był zrobiony poprawnie i w dalszym ciągu jest to samo

  4. #4
    Początki nałogu Awatar janhalb
    Dołączył
    Dec 2008
    Wiek
    50
    Posty
    264

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    To nowy aparat, czy wcześniej działał normalnie, a nagle taki błąd?

    Czy próbowałeś z innym obiektywem? Może to problem gdzieś na styku aparat/obiektyw?
    Amator, po prostu amator*

    *Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

  5. #5

    Dołączył
    Feb 2021
    Miasto
    GRABNIK OSADA
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Niestety to nie jest nowy aparat. Zakupiłem go jako używany. Pan od którego go odkupiłem mówił że aparat działa bez zarzutu.

    --- Kolejny post ---

    Jutro po pracy przejdę się do serwisu i popytam przez co to może być

  6. #6
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Feb 2005
    Wiek
    51
    Posty
    1 939

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Karta w adapterze? Jeśli tak spróbuj z innym adapterem albo pełnowymiarową kartą SD.

  7. #7
    Początki nałogu Awatar janhalb
    Dołączył
    Dec 2008
    Wiek
    50
    Posty
    264

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Rozumiem, że używany - ale czy od początku (u Ciebie) tak działa? Czy na początku było OK?

    Bo jeśli od początku - może jednak odezwij się do sprzedającego i zapytaj, czy na pewno nie mial takich problemów…
    Amator, po prostu amator*

    *Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2021
    Miasto
    GRABNIK OSADA
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Od początku tak jest. Jutro sie przejdę z nim do serwisu i sie dowiem co jest nie tak. Ja myślę że problem może być po stronie karty.

    --- Kolejny post ---

    Według sprzedającego wina leży po stronie karty pamięci

    --- Kolejny post ---

    Tak karta w adapterze jest.

  9. #9

    Dołączył
    Feb 2021
    Miasto
    GRABNIK OSADA
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: Proszę o pomoc

    Sytuacja opanowana. Błąd wyskakiwał przez kartę. Aparat działa bez zarzutu

    --- Kolejny post ---

    Wymieniłem kartę na nową i już wszystko gra. Dziękuje za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •