Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Turystyka 7D Mark II czy 5D Mark IV

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Turystyka 7D Mark II czy 5D Mark IV

Cytat Zamieszczone przez RadOs41 Zobacz posta
    Można jeszcze kupić w ratach 30 x 0%, co mniej boli, chociaż nieco dłużej

Czy R jest gorszy od 5d4 czy lepszy tego nie wiem, ale dla laika takiego jak np. ja, test choćby z Optyczne.pl i porównanie wyników pokazuje, że R-ka nie ma się czego wstydzić przy droższym bracie (zakres tonalny, jakość jpg i raw, af, pomiar światła - są na podobnym poziomie). Są to moim zdaniem aparaty podobnej klasy, chociaż całkiem różne. Tak jak różnica w ogniskowej obiektywu pomiędzy dwoma obiektywami klasy L, np. 24 a 35 mm, dla jednego ma kolosalne znaczenie, to inny jej nie dostrzega, a czy to oznacza że 35 jest lepsze lub gorsze od 24?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez tytułu.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	147,4 KB
ID:	5861
    lubię czytać takie porównania szczegolnie fajne są w gazetkach (typu wszystkie obiektywy na 4.5 - 5 w skali szkolnej - czyli wszystko jest doskonałe może nie wybitne ale doskonałe - nawet takie które miałem i ja dałbym im 2.5 w skali szkolnej - znaczy "da się zrobić zdjęcie") i tutaj też sobie czytam skupiłem sie na R i R5 i wychodzi że R jest lepszy praktycznie we wszystkim od R5 nawet wizjer czy wyświetlacz ma lepszy nie mówiąc juz o takiej prozie jak przyciski czy menu, o zakresie tonalnym nie chyba już nie warto wspominać - cieszyć się trzeba że testujący właściwie wytypował aparat z większą rozdzielczością

jeśli ktoś nie dostrzega różnicy w ogniskowej pomiędzy 24 a 35 to ja nie mam pytań - i w takim razie oceniam że odpowiedź użytkownika becek która padła na poczatku wątku jest jak zwykle trafiona w punkt
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 16-02-2021 o 14:16

Uprawnienia umieszczania postów