Cytat Zamieszczone przez ejnoej Zobacz posta
Chciałem kupić EOSa 200d lub 250d ale w testach wypadają słabiutko. Pomyślałem o przejściu na EOSa m50 ale tam również opinie są subtelnie mówiąc "różne". Do kręcenia wideo generalnie mam iPhone'a więc nie jest to priorytetowa funkcja. Myślałem już nawet o systemie m4/3, bo szklarni do Canona wcale nie mam jakiejś rozbudowanej ale czuję że to krok w tył.
ale co to znaczy "w testach slabiutko"

optyka ktora masz do 1100D nie jest jakos wiazaca wiec mozesz kombinowac praktycznie w dowolny sposob. dawniej powiedzialbym "idz do sklepu przemacaj, co ci sie najbardziej podoba", no ale...

Cytat Zamieszczone przez ejnoej Zobacz posta
Dysponuję budżetem około 4tys. na aparat + jakiś pierwszy obiektyw. Ewentualnie 5 tys. na aparat + jakaś fajna jasna stałka
do ww tematow w Canonie wybieralbym miedzy jakims 80D + 18-135 a M50 + 18-150. chociaz za 80D to moze byc koniecznosc pojezdzic.

250D + 18-55 to tez nie jest glupie. to jest malutkie, matryca i AF swietne, obiektyw w zupelnosci da rade. a zostanie kasa na stalke.

nie sadze zeby m43 bylo problemem gdyby przyszlo do czego - jesli z 1100D byles zadowolony, no to tu na pewno nie bedzie gorzej, nawet jesli slabiej niz najnowsze APS-C Canona.