Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jakie body lub system po EOSie 1100d?

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Jakie body lub system po EOSie 1100d?

Cytat Zamieszczone przez ejnoej Zobacz posta
    Może nieprecyzyjnie się wyraziłem - w lustrzankach, nawet tych podstawowych na pamięć wiedziałem gdzie mam przycisk wyboru punktu ostrości, a potem kręcąc kółkiem wybierałem właściwy punkt - wszystko bez odrywania oka od wizjera, tutaj tego nie potrafię zrobić.

Znasz to 55-200 z autopsji? Masz może porównanie z EF-S 55-250 STM? Bo ten również mi chodzi po głowie. L-ka pewnie waży tyle co 10 body

Co do baterii - myślę, że powinna mieć 150-200 mAh pojemności więcej i byłoby rozsądnie. Tryb oszczędzania energii jest niestety dość wkurzający z ciągle przygasającym ekranem. Całe szczęście baterie są tanie i niewielkie
    Nie mam porównania z efs 55-250 ale efm 55-200 jest ok. Mam go i wykorzystuje do przyrody i macro z raynoxem. Spokojnie mogę polecić. Jedyne co to że efs ma dłuższą ogniskową. Nie jest to super różnica, ale jednak. Natomiast zaletą efm są gabaryty...

Zainteresowałeś mnie jedynie tą baterią. Mam m6 i spokojnie bateria starcza na 250-300zdjęć. Moim zdaniem m50 też powinien sobie poradzić. Fakt że ma wizjer ale nikt przecież nie zmienia baterii co godzinę.
    Ostatnio edytowane przez eos m10 ; 15-04-2021 o 13:46

Uprawnienia umieszczania postów