Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
ale co się stało :O
No więc właściwie wszystko zawarłem w tym poprzednim wpisie. Mam jeszcze dostępne opcje zwrotu tego towaru. Jak się okaże, że nie jest lepiej z nowym obiektywem, ani z nowym obiektywem plus aparatem, to niech jedno i drugie idzie w cholerę, tzn. wraca do sprzedawcy. Aparat już mam i pomimo tego, że jest zaledwie niecałe 200 g cięższy od C 80D, to jest to odczuwalne jak jasna cholera (900 g). Obiektyw też będzie sporo cięższy, suma-sumarum ca 600 g więcej w łapie, co na pewno da się we znaki, bo zestaw będzie ważył ca 2700 g. Jeżeli z tego nie wyniknie lepszy AF i stabilizacja, czyli nie zwiększy mi się odsetek ostrych zdjęć w odczuwalny sposób, to skórka niewarta wyprawki, ale muszę się o tym przekonać namacalnie. Żadne 150-600 mi nie wchodzą w grę na APS-C, a mój korpus już przekroczył o 20k resurs migawki, więc w każdej chwili może paść, i czymś go trzeba zastąpić, a do takiej optyki się byle wydmuszka nie nadaje. Najbardziej się obawiam, czy mój zwalony kręgosłup to zniesie, bo coraz bardziej mi się daje we znaki, a ja zamiast w lżejszą, to w cięższą artylerię się uzbrajam. Z tym, co mam, mam zero gwarancji, że zdjęcie wyjdzie ostre, ale to ja sam mogę być tego powodem, tyle że siebie nie podmienię, więc muszę sprzęt, aby ustalić przyczynę.