problem z cyklu - stabilny, lekki i tani - czemu chce pam kupić trzy statywy?
czy jest jakieś mocowanie statywowe do RF 100-400? (może jakiś niezależny smallrig? albo coś? ostatnio zaczął produkować jakiś erzac lbracketa z ringiem może to pasuje) to poprawiłoby wyważenie, inaczej będzie problem z każdą głowicą w normalnej cenie i ciężarze
kulowa głowica jak ma nie opadać po zablokowaniu to musi mieć dużą kulę używałem np induro BHD2 kula wielka właściwie nic nie opada, używam leofoto LH-40 bo była w komplecienawet niezła leofoto ma jeszcze wersję LH-55 i ta ma dużą kulę (dużą w moim rozumieniu) - firma kopiuje RRSa w sumie z dobrym skutkiem, albo zdecydować się na coś bez kuli ale tanio nie będzie
i z zasady nie kupuję kompletu głowica nogi (ale zawsze mogą być jakieś powody do złamania zasad np. ciekawość- "może tym razem będzie inaczej" lub cena)
nogi - ja jestem fanem rozwiązań carbonowych, warto się zastanowić nad rozwiązaniem bez kolumny centralnej, aktualnie używam leofoto ranger 324C - i używam go bez kolumny, cztery segmenty to pewien kompromis zapewniający mniejsza długość po złożeniu - te nogi to kopia RRSa ale nieźle wykonana w sumie dobrze że firma nie kombinuje za dużo dodatkowo zapewnia sporą liczbę produktów typu śrubka, ramię, mocowanie, pasek czy głowica niestety firma nie jest budżetowa ale jest tańsza od oryginału![]()