Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Problemy z Pretec Cheetah

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

hejka

niedawno zakupiłem wyżej opisaną kartę, lecz moja jest w metalowej obudowie. Do tej pory myślałem, że wszystkie sa w metalowych ubrankach i uchodziło to za element wyróżniający te karty w tłumie....
    Jak widać powoli świat się zmienia i obudowy też.

Marcin na Twoim miejscu napisał bym do przedstawiciela Pretec czy wypuszczają na rynek karty CF w plastikowych obudowach. Zapytać nigdy nie zaszkodzi a będziesz spokojniejszy, przynajmniej mam taką nadzieje

Odnośnie opakowania to też miałem podobne odczucia jak Ty. Karta przyszła w blistrze, który był poprostu zaknięty sam w sobie, nigdzie zgrzany. Wygląda to troche jak składanie długopisów w domu, ktoś dostaje karty, etykietke i blister i jedzie w domowym zaciszu. Na etykiecie nie ma żadnych danych odnośnie parametrów karty, ani adresu dystrybutora.

Sprawia to mieszane uczucie odnośnie tej karty, jak się widzi opakowania Sandisk i Kingston, Pretec przy nich aż bije w oczy niechlujstwem.... :-x

Co do samej karty nie mam żadnych zastrzeżeń, śmiga aż miło. Jakiś poragon dostałem więc jak by coś myśle że będzie gdzie gwarancje zrealizować w przypadku problemów, jednak narazie odpukać w niemalowane...

pozdrawiam
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@Zielony
    "133x" oznacza 133 x 150KBps = 20MBs
    Ta karta powinna być 2x szybsza od SanDisk Ultra II
    Albo ogranicza Cię czytnik albo kupiłeś bubla.

Uprawnienia umieszczania postów