hejka![]()
niedawno zakupiłem wyżej opisaną kartę, lecz moja jest w metalowej obudowie. Do tej pory myślałem, że wszystkie sa w metalowych ubrankach i uchodziło to za element wyróżniający te karty w tłumie....
Jak widać powoli świat się zmienia i obudowy też.
Marcin na Twoim miejscu napisał bym do przedstawiciela Pretec czy wypuszczają na rynek karty CF w plastikowych obudowach. Zapytać nigdy nie zaszkodzi a będziesz spokojniejszy, przynajmniej mam taką nadzieje![]()
Odnośnie opakowania to też miałem podobne odczucia jak Ty. Karta przyszła w blistrze, który był poprostu zaknięty sam w sobie, nigdzie zgrzany. Wygląda to troche jak składanie długopisów w domu, ktoś dostaje karty, etykietke i blister i jedzie w domowym zaciszu. Na etykiecie nie ma żadnych danych odnośnie parametrów karty, ani adresu dystrybutora.
Sprawia to mieszane uczucie odnośnie tej karty, jak się widzi opakowania Sandisk i Kingston, Pretec przy nich aż bije w oczy niechlujstwem.... :-x
Co do samej karty nie mam żadnych zastrzeżeń, śmiga aż miło. Jakiś poragon dostałem więc jak by coś myśle że będzie gdzie gwarancje zrealizować w przypadku problemów, jednak narazie odpukać w niemalowane...
pozdrawiam