Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 122

Wątek: Problemy z Pretec Cheetah

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Oki obudowa obudowa - ale Kolega Zielony wspomnial, iz transfer karty x133 jest mniejszy niz w UII Sandiska co dla mnie jest niezrozumiale - poniewaz pretec x80 jest od niego szybszy.Dokladnie bym to zlustrowal
    Możę być wina czytnika . Ale warto by się temu przyjżeć

edit : zauważyłem różnicę w prędkościach kart w zależności od pojemności . Nie znam się na tym , ale jeżeli ktoś miałby dwie takie same karty , rózniące się pojemnością to mógłby to sprawdzić dokładniej .

Dopiero zaczyna Awatar agnelita
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja kupilam od tego samego sprzedawcy, dzisiaj przyszla. Ale jest metalowa.
    Opakowanie takie samo i tez sie latwo otwieralo, ze 1 co pomyslalam czy to nie podrobka Mam nadzieje, ze jest wszystko ok i ze bedzie szybka.
    EOS 350D + kit /EOS 50 D/ 70-300 IS USM, 50 1.8, Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO, Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Co do opakowań preteca . Wszystkie karty nie tylko CF preteca są pakowane w takich opakowaniach .

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja potwierdzam tanie ceny preteca. wzcoraj kupiłem swojego w sklepie pronotek za 113 złotych (80x 1gb). z fakturką.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    ja potwierdzam tanie ceny preteca. wzcoraj kupiłem swojego w sklepie pronotek za 113 złotych (80x 1gb). z fakturką.
    ja też z fakturką za 115 (80x 1 GB)

A ta karta w plastikowej czarnej obudowie, to dla mnie lipa. Podróbka, aczkolwiek na stronie agito.pl ma czarną plastikową kartę. Więc już nie wiem co o tym sądzić. Inna sprawa, ze ceny mają chore haha. Pretec z tego co wiem robi metalowe obudowy, karty kiedyś były w opkaowaniu zgrzewanym, ale od dawna już takiego nie widziałem. Nową kupiłem w zaciskanym opakowaniu
    Ostatnio edytowane przez Loram ; 05-08-2006 o 16:29

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Preteki w zgrzewanych opakowaniach były lepsze! No ja nie potrafię robić zdjęć na tych kartach ledwo zaciskowych... toż to lipa jakaś i wogóle to nie uchodzi. Zgrzewane to było coś! Taki zgrzew jest dużo lepszy od zwykłego marnego wieśniackiego zacisku. Ble! A ten plastik.... to jakaś nowość chyba (niesprawdzona?) ochyda... ja na TYM nie będę zapisywał swoich drogocennych zdjęć. G***no do potęgi entej!
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Patrzac na ceny to i ja wlasnie zamierzam kupic 2GB 133x ... ale pod warunkiem ze bedzie metalowy!
    Co z tego ze producent twierdzi ze zmienili na plastik by obnizyc koszta jak konsument nie czuje wcale tej obnizki. Jesli ten sam sklep w tej samej cenie wysyla albo plastikowe albo metalowe to albo wina albo zasluga sklepu - to znaczy albo sle tansze, plastikowe ale za cene pierwszej-metalowej serii 133x, albo po nowej cenie sle jeszcze starsze-metalowe pozostalosci z magazynow .
    Jesli znajde sklep praktykujacy druga wersje to biore 133x , jesli nie to 80x ale metalowa mi starczy.
    Metalowa bo wydaje sie sporo solidniejsza od plastikowej. Owszem - odrobine ciezsza ale ja lubie ten ciezarek - czuje ze cos solidnego uzywam w aparacie a na zmiane mam 1GB plastikowego Lexara - nie mam z nim problemow ale psychiczne odczucie gorsze

Pozostaje kwestia predkosci - czy ktokolwiek posiadajacy metalowego 133x moze potwierdzic wynik odczytu/zapisu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Pozostaje kwestia predkosci - czy ktokolwiek posiadajacy metalowego 133x moze potwierdzic wynik odczytu/zapisu?
    Napisz jak, a Ci to zaraz sprawdze ;]

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Sorki panowie, ale nie miałem dostępu do kompa stąd ta cisza

Generalnie odezwał się sprzedawca i w pierwszym mailu odpisał, że z pytaniem odnośnie plastikowych kart to mam się udać do Pretec Polska. Pozatym zaznaczył, że on sprzedaje tylko ich karty - zaopatruje się w Polsce.

W następnym mailu (odrazu potem) napisał, że dostał znowu nową dostawę i te z kolei są metalowe Niezłe jaja
    W każdym bądź razie czekam na odpowiedź czy mi wymieni - myślę, że nie będzie problemu.

Robiłem znowu dziś test szybkości bo dostałem w łapy czytnik brata (jakiś taki lepszy NoName z allegro)

Generalnie wynik się nie zmienia - czytnik Hamy mniej więcej ten sam wynik co NoName. Szybkość różni się też w zależności czy zgrywam na lapa czy na PC (zapewne to od HD zależy) ale nieznacznie.

A więc:
    • czytnik NoName + Pretec Cheetah III 133x 2GB --> laptop = ~6,5-6,7MBps
    • czytnik HAMA + Pretec Cheetah III 133x 2GB --> laptop = ~6,5-6,7MBps
    • czytnik NoName + Pretec Cheetah III 133x 2GB --> PC = ~7MBps
    • czytnik HAMA + Pretec Cheetah III 133x 2GB --> PC = 7MBps i spada do 6,5MBps

Tak więc nie wiem w końcu czy rzeczywiście taki transfer zapewnia ta karta czy jednak czytniki (te co próbowałem) ją ograniczają.
    Niech dla pewności Ci co zakupili metalowe wersje Pretec Cheetah III 133x 2GB sprawdzą i zapodają info. Jutro będę w W-wie więc jak ten teges to możemy jeszcze na innym czytniku to sprawdzić (jeśli w ogóle warto drążyć ten temat - bo za niedługo mnie za onanistę co poniektórzy wezmą ;-) )

EDIT:

Cytat Zamieszczone przez Simon
    Napisz jak, a Ci to zaraz sprawdze ;]
    Zapełnij kartę (mogą być RAWy w dużej ilości) i kopiuj zawartość na kompa za pomocą np. TotalCommandera (bo pokazuje transfer) i zobacz na jakim on jest poziomie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony

Robiłem znowu dziś test szybkości bo dostałem w łapy czytnik brata (jakiś taki lepszy NoName z allegro)

Generalnie wynik się nie zmienia
    No to zostaje przy 80x 8)

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów