Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 122

Wątek: Problemy z Pretec Cheetah

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Zielony, nawet na fotce masz karte całą metalową a nie plastik z metalowymi okładzinami

może zadzwoń do tego sklepu

http://www.fotoexpert.pl/pretec-2gb-...F-CHEETAH-133X

powinni miec orzginały
    Ostatnio edytowane przez enter ; 04-08-2006 o 13:09

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg
    Ja tam na czytnikach się nie znam, ale ten jak dla mnie ma 2 podstawowe wady: "19 in 1" oraz "hama"
    Na dobrym czytniku karta 133x powinna być ok. 2x szybsza od Ultra II (10MBps).
    Możesz sprawdzić zegarkiem ile kopiuje się cała karta - przecież o ten czas właśnie chodzi.
    Mam w domu drugi czytnik (z i-tec'a zakupiony od Tomasza1972) ale co prawda nie moge go użyć do 11.08 - bo to prezent urodzinowy dla współlokatora*
    Wtedy dopiero zrobię porównanie czytników i tych kart.
    Generalnie sfocę całą kartę jeszcze RAWami i porównam z zegarkiem w ręku
    pomiędzy 2GB preteca i 1GB UII (przy UII czas pomnożę razy dwa)

Jezu, co za cyrki - i pomyśleć, że normalni ludzi zajęli by się foceniem, a nie jakimiś tego typu testami... ??:

*tylko bez skojarzeń - ja mam kobietkę

EDIT:

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1. Wg mnie powinna byc metalowa. Tym sie odroznia Pretec Cheetah . Tak wiec ta wyglada na podrobe.
    ??:

2. Ja na Pretecu 1GB 80x mam odczyt ok 14MB/s a czasem podskakuje i wiecej w Total Commander w czytniku Sandisk 1in1.
    Zapis nie wiem bo nie zapisuje w tym kierunku.
    Ja też w sumie nie zapisuje w tym kierunku na codzień. Tylko sprawdzałem.

Moze podrzuc ja do mnie na testy jak chcesz? Ale na weekend wyjezdzam za godzine.
    No właśnie. Problem w tym, że też na pociąg się śpieszę, a musiałbym działać w tej sprawie ??: Generalnie się wq...m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    Zielony jak dla mnie podróba preteca chetah'a mój był w innym opakowaniu
    ja mam takie samo opakowanie, a jednak metalowa ;]

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Simon. po Twoim potwierdzeniu i telefonie do sklepu[aby jeszcze bardziej potwierdzić] na miejscu Zielonego bym odesłał tą kartę do sprzedawcy. bo może mieć więcej problemów, a po to kupujesz chetach'a zeby był metalowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter
    Simon. po Twoim potwierdzeniu i telefonie do sklepu[aby jeszcze bardziej potwierdzić] na miejscu Zielonego bym odesłał tą kartę do sprzedawcy. bo może mieć więcej problemów, a po to kupujesz chetach'a zeby był metalowy.
    No mnie bylo w sumie rybka.
    Zamowilem tego 2GB, bo z poprzedniej karty Preteca jestem zadowolony, dodatkowo rewelacyjna cena.
    Rano troche mnie scielo, jak zobaczylem tego posta i ...plastikowa karte, ale mowie, co tam. Tez bedzie dzialac ;-)
    I przyjechala po godzinie moze od przeczytania watku, tyle, ze cala metalowa ;-)

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Mysle tez, ze to lipa poniewaz robilem testy na poprzedniej wersji czy x80 i juz ona byla szybsza od SandiskaUII.
    Przeczytaj ten watek to sam zobaczysz jak to wyglada.

http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=pd70x

Pozdrawiam i chyba pomyslalbym o wymianie karty - bo chyba nikt nie lubi jak sie w butelke nabija, czyz nie Powodzonka
    5D + L

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Mysle tez, że to lipa poniewaz robilem testy na poprzedniej wersji czyli x80 i juz ona byla szybsza od SandiskaUII.
    Przeczytaj ten watek to sam zobaczysz jak to wyglada.

http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=pd70x
    No podejrzewam - bo już po rozmowie z Vitezem on stwierdził, że na 20D, 350D spokojnie starczy Cheetah x80, ale pomyślałem skoro mogę dopłacić jakieś 5zł do Cheetah III x133 to stwierdziłem czemu nie. Teraz się okazało...

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    ...Chyba pomyslalbym o wymianie karty - bo chyba nikt nie lubi jak sie w butelke nabija, czyz nie Powodzonka
    Napisałem akurat do gościa maila, z prośbą o wymianę na metalowy egzemplarz albo zwrot gotówki.
    Zobaczymy co odpisze.
    Jak dostanę kaskę to poszukam jakiegoś innego źródła.
    Może nawet u Pretec'a ale nie wiem czy oni sprzedają pojedyńcze sztuki.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Sam zamierzam kupić preteca 133x ( mam 2 x pretec 2gb 80x i karty są ok) , więć zadzwoniłem do preteca .
    KARTY PRETEC CHEETAH 133X SĄ METALOWE Z PLASTIKOWĄ OBWÓDKĄ
    PRETEC zdecydował się na zmianę kart całych metalowych na metalowo-plastikowe by obniżyć cenę .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Sam zamierzam kupić preteca 133x ( mam 2 x pretec 2gb 80x i karty są ok) , więć zadzwoniłem do preteca .
    PRETEC zdecydował się na zmianę kart całych metalowych na metalowo-plastikowe by obniżyć cenę .
    To dlaczego dzis dostalem bezposrednio od dystrybutora karte metalowa PRETEC CHEETAH III x133? ;-) Kurde, opublikuje jutro fotki, bo dzis po poludniu nie bedzie mnie na necie :P

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Sam juz z tego nic nie wiem :-?

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów