Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 122

Wątek: Problemy z Pretec Cheetah

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ale ilosc juz nie
    Ale bedac po mojemu precyzyjnym - mowa byla tylko o szybkosci :
    "milego testowania szybkosci...Ooo, moze dla odmiany swiatla odbitego od gladkiej powierznchni przez lampy 580ex ;>" = skleilem szybkosci+swiatla odbitego.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Vitez, nie byly to przytyki do wieku, lecz wylacznie sam pamietam jak 'cisnieniowalem' gdy mialem tak jeszcze kolo 24 lat ;/ Sprawdzalem czy kazdy podzespol komputera mi dziala prawidlowo i zestawialem z tabelami i testami innych... Teraz juz mi to calkiem zeszlo, ale nadal rozumiem to zapotrzebowanie.
    Co do predkosci swiatla odbitego to ponac te z mniejszymi numerami seryjnymi daja wiecej swiatla ;>

Zdrowko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    Teraz juz mi to calkiem zeszlo, ale nadal rozumiem to zapotrzebowanie.
    A widzisz ja np nigdy takiego cisnienia nie mialem .
    Powiedzenie na dzis: "nie mierz innych swoja miara" .

Domyślnie

Witam! Też sprawdziłem prędkość swojej Extreme III CF SanDisk 1 GB. Robiłem to programem polecanym w poście 65. Wynik 9,2 Mb/s. Czytnik Hama USB 2.0 Card Reader 12in1. Czy to OK? Chodzi o wynik.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Swoiste czerpanie satysfakcji z posiadanego sprzetu czy tez jego 'uswiecanie' oraz checi wykazania jego przewagi lub doszukiwania sie jego, nie daj bog, wad ukrytych jest zupelnie naturalne dla ludzi i to w skali globalnej (patrz psychologia spoleczna czy tez socjologia). Ni jak odnosi sie do mojej miary, po prostu jest to zupelnie normalne i naturalne. A przyklad z metalem czy plastykiem jest tego chyba najlepszym przykladem... W pewnym wieku jednak juz te roznice palstykowo metalowe przestaja byc dostrzegane - vide ja, ktorej bym zapewne zupelnie nie odnotowal, baaa juz na pewno bym o niej na forum nie napisal A kiedys- baaa, kiedys pewnie tez bym o tym dlugo rozmysla ;/ I tyle - bez obrazy czy tez jakiegos wyzszego ujecia rzeczywistosci. Znam osoby ktore w wieku 26 lat mialy doktorat z genetyki molekularnej, wiec...

Zdrowko i slonecznego wreszcie dnia i poprzez to ciekawych ujec foto.

p.s. Ja mam transfer 9.8, ale na kompie w pracy siega 10.5 nawet na mega steno apacera am190 i kingstonie 100x

Piotrek_J
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128
    Nie kupujcie z aukcji,którą podałem wcześniej http://www.allegro.pl/item119168035_...vat_w_wa_.html
    Po wysłaniu maila do tego gościa,powiedział,że są same plastikowe,że metalowe może będą w następnej dostawie.

Witam Forumowiczów.
    Miałem się nie dołączać do dyskusji, ponieważ Zielony kartę kupił u mnie, ale całe zamieszanie zaczyna mnie delikatnie mówiąc denerwować.
    Drażni mnie, jeżeli ktoś wybiórczo przekazuje treść korespondencji ze mną, dokonując jednocześnie wygodnej dla siebie interpretacji.

Treść maila do sali128:
    "W poniedziałek sprzedałem ostatnie dwie karty (karty były metalowe).
    W tej chwili czekam na nową dostawę, ale nie wiem jakie będą karty (czy metalowe, czy plastikowe). Dowiem się dopiero w momencie odbioru z magazynu. Na stanie mam jeszcze jedną sztukę w obudowie plastikowej, ale domyślam się, że woli Pan/Pani kartę metalową."

Dodam, że aukcja jest zablokowana (prywatna) i nikt karty nie zakupi. W momencie odbioru kart od dystrybutora i jeżeli będą metalowe, aukcja zostanie odblokowana.
    Pozdrawiam.

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Sory,nie zwróciłem uwagi,że aukcja prywatna...potwierdzam mail "Piotrka_J".Wiadomość usunięta.I jeżeli bede kupował te Cheetah to kupie od "Piotrka_J".

Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie

Pozdrawiam,Sali128
    Ostatnio edytowane przez sali128 ; 16-08-2006 o 11:40

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

porównałem prędkości kart 512Mb - czytnik kart I-TEC ALL-IN-ONE wewnętrzny.
    pretec 40X 5,8 Mb/s
    pretec 80X 7,1 Mb/s
    Wąskim gardłem są tak jak ktoś napisał czytniki ALL-IN-ONE
    dla porównania pendrive 18,7 Mb/s .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

... nie chcialem otwierac nowego watku i mam pytanie co do tanszych kart CF ...
    na allegro znalazlem kilka aukcji z kartami firm:
    A-DATA http://allegro.pl/item120612429_a_da...klep_w_wa.html
    http://allegro.pl/item121258582_adat...ajtaniej_.html
    Transcend
    http://allegro.pl/item120957767_kart...lc_sklep_.html

Prosze o informacje co te karty sa warte? Czy warto w nie zainwestować?
    pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pletwal
    Prosze o informacje co te karty sa warte?
    Wydaje mi sie ze sa warte tyle co kompakty klasy Pentagram, Premiere itp noname z kategorii 'pozostale' .

Czy warto w nie zainwestować?
    Krotko - nie. W koncu beda na nich zapisywane TWOJE zdjecia. No chyba ze nie szkoda ci zdjec .

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów