Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
Specyfikacje to jedno, opinie osób które miały dany sprzet w ręce nie mniej wazne.
Interesuje mnie Twoja opinia na temat eRki. Kupił byś jeszcze raz?

Body będzie nowe. Nie mówię że wszystkie są be, ale mam swoje zdanie na ten temat.
Tak, kupiłbym jeszcze raz bo:
1. Bo to jest body na które mnie stać przy wydajności wyraźnie lepszej niż najtańsze bezlustro FF Canona czyli RP , do których mam szkła po podłączeniu przez adapter z kompletu. Z kolei dużo dużo lepsze R6 kosztuje teraz prawie dwa razy drożej i jeszcze całuj Japończyków po rękach, żeby ci adapter przesłali.
2. Dostępność szkieł bardzo dobrych, dobrych i przeciętnych przez adapter i bezproblemowa współpraca przejściówki z bagnetem EF na pewno w szkłach natywnych (ale mam stareńkiego Tamrona 70-300 z plastikowym bagnetem i ostrzy, choć raczej to ciekawostka niz zastosowanie!).
3. Matryca daje bardzo miłe dla oka, naturalnie stonowane kolory, jpgi do 6400 też dają radę, bardzo dobry balans bieli nawet z automatu, a jest jeszcze priorytet bieli, nie bije rekordów w DR na papierze, ale daje plastyczny i nie wymagający jakichś mocnych ingerencji w obrazek - w sam raz dla leniwego fotoamatora, czyli mnie. Jest po prostu bardzo dobra w tym przedziale cenowym.
4. Przyjemny w dotyku, dobrze leży w dłoni, jakość wykonania podobno lepsza niż R6, cicha migawka. Nie filmuję.
5. Jak nie masz szkieł, to które body byś nie kupił w tym przedziale cenowym (może poza RP) okaże się lepsze niż się spodziewałeś i koszt wejścia w system, zwłaszcza na nowe bagnety też dużo wyższy niż się spodziewałeś.