Tak, kupiłbym jeszcze raz bo:
1. Bo to jest body na które mnie stać przy wydajności wyraźnie lepszej niż najtańsze bezlustro FF Canona czyli RP , do których mam szkła po podłączeniu przez adapter z kompletu. Z kolei dużo dużo lepsze R6 kosztuje teraz prawie dwa razy drożej i jeszcze całuj Japończyków po rękach, żeby ci adapter przesłali.
2. Dostępność szkieł bardzo dobrych, dobrych i przeciętnych przez adapter i bezproblemowa współpraca przejściówki z bagnetem EF na pewno w szkłach natywnych (ale mam stareńkiego Tamrona 70-300 z plastikowym bagnetem i ostrzy, choć raczej to ciekawostka niz zastosowanie!).
3. Matryca daje bardzo miłe dla oka, naturalnie stonowane kolory, jpgi do 6400 też dają radę, bardzo dobry balans bieli nawet z automatu, a jest jeszcze priorytet bieli, nie bije rekordów w DR na papierze, ale daje plastyczny i nie wymagający jakichś mocnych ingerencji w obrazek - w sam raz dla leniwego fotoamatora, czyli mnie. Jest po prostu bardzo dobra w tym przedziale cenowym.
4. Przyjemny w dotyku, dobrze leży w dłoni, jakość wykonania podobno lepsza niż R6, cicha migawka. Nie filmuję.
5. Jak nie masz szkieł, to które body byś nie kupił w tym przedziale cenowym (może poza RP) okaże się lepsze niż się spodziewałeś i koszt wejścia w system, zwłaszcza na nowe bagnety też dużo wyższy niż się spodziewałeś.