Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Napisał dlatego, że według niego i ergonomicznie i jeśli chodzi o obrazek i funkcjonalność (może poza SD) lepiej wziąć starszego brata .
A tak w ogóle to najpierw bym zaczął od optyki. Co mnie interesuje i co mam zamiar kupić w przewidywalnej i dalszej przyszłości - sprawdziłbym ceny i dostępność w danym mocowaniu i dopiero wybierał system.
Z mojego doświadczenia to puszki różnią się w realnym zastosowaniu pierdołami i dosyć łatwo je zmienić, a jak się już nakupi szkieł to jest dużo gorzej.
Tak, wiem, masz rację, podpisuję się dwoma rękami, ale chodziło o to, aby odpisywał tobie bezpośrednio, a nie przeze mnie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
Taki zimny prysznic chyba wyjdzie mi na dobre

No tak, z tym że ten znajomy co eRkę (co prawda dawno go nie widziałem) nie miał problemów ze szkłami EF przez adapter, a wierzcie naprawdę ma tego, więc szłoby się podratować szkłami EF.
Znowu w Nikonie raczej bałbym się kupować już coś z bagnetem F i przez FTZ, bo czytałem gdzieś że zdarzają się przypadki, że ludzie mają z tym jaja, a szczególnie ze szkłami firm trzecich, i tu raczej skupiłbym się na szkłach z nowym mocowaniem. Nie wiem czy to do końca prawda, nie mam doświadczenia.
Poszukaj tego znajomego z R.i będziesz miał recenzję z pierwszej reki, zapytaj Candara, skoro jak to napisał "jego lepsza połowa" używa Z6, czy przez adapter i z jakimi szklami?