Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 152

Wątek: Zawód fotoreportera

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te 3h to nie jest nigdzie formalnie zapisane, ale cos takiego uslyszalem jak bylem na rozmowie.
    Ja sie na wspolprace z nimi nie zdecydowalem z uwagi na brak wplywu na sposob wykorzystania zdjecia.
    Pan fotoedytor od razu znalazl "zastosowanie" dla jednego z moich zdjec jak ilustracje do tematu o zwiazkach homoseksualnych w hierarchii koscielnej (po pewnych modyfikacjach oczywiscie). No i na tym sie rozmowa skonczyla. Wole nie wspolpracowac z forum niz byc spalony w Konferencji Episkopatu.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Eeee tam.... mam znajomego, który od roku czy dwóch pracuje dla Superaka i Faktu i jakoś go tam nikt nie kojarzy z konkretnym nazwiskiem i wyglądem.... Nie wszystko da się mieć pod kontrolą a już na pewno gdzie i w jaki sposób zostan awykorzystane Twoje zdjęcia.... w szczególności jeśli masz ich w swoim archiwum tysiące.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jednak mozna miec na to pewien wplyw. Chocby taki, ze nie wspolpracujesz z pewnymi redakcjami i "agencjami", a z takimi, ktore daje pewnosc, ze zdjecie nie zostanie wykorzystane w niewslasciwy sposob.
    Na wspolprace z Faktem to bym sie nie zdecydowal za zadne pieniadze. Nie pasuje mi robienie takich zdjec jak przy okazji materialu o wielorybie w Wisle. Jest to dla mnie po prostu nieetyczne.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Hmmm... pewnie jest tyle podejść do tematu zawód-fotoreporter, ilu fotografów właśnie.... Nie mam nic przeciwko żadnemu z podejść...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

H-u-d-y
    Guest

Domyślnie

Oakhallow-zdjęcia z parady równości jak rozumiem w Wawie ? Tam też rzucali jajami jak w Krakowie ? Była bojówka wszechpolaków ?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak?
    Mam znajomego który pracuje dla Faka.
    Robi zdjęcia sportowe.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widze ,ze sztuka reportazu to przede wszystkim dobre portrety??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba ustaliliśmy...
    nie mówimy tutaj o sztuce reportażu a o fotografii prasowej.
    no i notabene - przejrzyj sobie dzienniki z jednego dnia... czego jest tam najwięcej i dlaczego portretów? :>
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No tak, mam na mysli fotografie prasowa
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

H-u-d-y: zdjecia sa z wawy. Jajka polecialy, wszechpolakow nie bylo. Parade zaklocal i prawdopodobnie rzucal jajami NOP. I na prawde wiem co mowie. Wszechpolacy mieli zakaz pokazywania sie w poblizu, poza osobami, ktore bezwzglednie musialy, np ja

liquidsound: moze nie tyle portrety, ale zdjecia pojedynczych osob. Do eleganckich portretow to im duzo brakuje . Prawde mowiac nie spodziewalem sie, ze to tak wyglada, ale 70% zlecen to jest robienie zdjec osoby, ktorej wypowiedz jest w artykule - albo glowka, albo jakas charakterysyczna czynnosc.
    Nie wiem czy wszystkie gazety, ale dwie ktore znam maja swoj styl takich glowek i w tej konwencji musza byc takie zdjecia robione, dlatego rzadko sie zdarza, zeby zdjecie bylo kupowane w agencji.

W pelni sie zgadzam, ze fotoreportaz i fotografia prasowa to zupelnie rozne bajki. Choc nie ma przeszkod w laczeniu ich.

Oakhallow

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów