a teraz z innej beczki. Kto z was [wypowiadających sie] jest fotoreporterem ?
a teraz z innej beczki. Kto z was [wypowiadających sie] jest fotoreporterem ?
jak się nie mylę to Jarek,ripek,Zanussi,Artprofi.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
He, he z lat młodości / 80 te/ pamietam jak polazłem do PAP-u z portfolio. Człowiek obejrzał i powiedzial tak: ok. Zrób reprtaż "kłopoty komunikacji miejskiej" przynieś 15 zdjęć wybierz w/g ciebie 3 i zobaczymy. Listopad. HL - w użyciu + minolta SR 102T, obiektyw 28mm. Pokazalem i porażka na całej linii. Zniechęciło mnie to tak dokladnie że przestałem się z nimi bawić i poszedlam w odwrotną stronę . Teraz po latach dochodzę do wniosku że "kierunek naszego rządu był słuszny"Zamieszczone przez Voith
![]()
MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o mnie to chciałbym pracować dla gazety i np robić zdjęcia politykom. To jest raczej fotografia newsowa. Jesli chodzi to reporteze do gazeto to chyba powoli zanikają - niesety
a moze byc - kto sie przygotowywuje do bycia fotoreporterem?Zamieszczone przez zabol
ja się przygotowuję.... kupiłem już kamizelkę fotoreporterateraz legitymacja
koniecznie trzydniowy zarost
aparat - jeśli nie widać śladów używania koniecznie postarzeć (drobny papier ścierny a w innym przypadku o glębę kilka razi i przeciągnąć po asfalcie)
kupić Domke... i już... fotoreporter jak się patrzy
![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
zanussi nie tedy droga... bladzisz strasznie ;-)
a mi sie ta droga podoba ;-)
przecież żartowałem... w/g mnie fotoreporterem jest każdy kto zrobi dobra fotkę, na której to fotce pokaże esencję wydarzenia... nie potrzebne tu żadne szkoły, wydumane sprzęty, rekwizyty i tym podobne.... tu chodzi o zrobienie dobrej fotki...a fotoreporter po 2-3 latach intensywnej pracy ma zazwyczaj dość tego wszystkiego i chętnie by robił coś innego ale za zazwyczaj także po prostu nic innego nie potrafi![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....